El Berguedà tindrà un dels quatre centres de recepció de carn de caça de la demarcació

La instal·lació possibilita la comercialització de carn de senglar i cabirol per al consum humà, així com un control sanitari i de traçabilitat

28 de març del 2019
Actualitzat a les 19:46h
Consell d'Alcaldes del Berguedà al Saló La Flor de la Pobla.
Consell d'Alcaldes del Berguedà al Saló La Flor de la Pobla. | Pilar Màrquez Ambròs
El Berguedà tindrà un dels quatre punts de recollida de carn de caça de la província de Barcelona. Un projecte que impulsa la Diputació de Barcelona per tal de facilitar la gestió i comercialització de les peces als caçadors, segons ha detallat el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara. L'explicació del projecte s'ha fet aquesta tarda en el marc del Consell d'Alcaldes que s'ha celebrat al Saló La Flor de la Pobla de Lillet. 

El diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha afirmat que el del Berguedà serà un d'aquests centres de recepció, que podran utilitzar no només caçadors de la comarca sinó de comarques properes com el Lluçanès. La instal·lació possibilita la comercialització d'aquesta carn de caça per al consum humà, així com un control sanitari i de traçabilitat, a partir de la seva transformació en diversos productes de consum. La carn de senglar, altament preuada i valorada en nombrosos països europeus, especialment Itàlia, França i Alemanya, és un producte que s’està introduint en el mercat català. "Quan et posen un pla de caça al restaurant ningú et garanteix que hagi passat uns controls", ha afirmat Calderer. Els centres de recepció de recollida de carn de caça volen resoldre aquesta problemàtica. 

Els escorxadors interessats podran tenir accés a aquesta carn per tractar-la i elaborar-la, i posar-la a la venda. 

El centre comptarà amb una línia específica per al control sanitari i procediments higiènic dels animals de caça, porcs o cabirols, així com el seu tractament d'acord amb la legislació vigent. S'ubicarà en un dels municipis de la comarca en una situació encara per concretar. Es preveu que tindria una capacitat d'uns 200 porcs senglars al dia, amb possibilitat d'ampliar-se segons la necessitat que hi hagi.

El dia u d'abril s'explicarà aquest projecte als caçadors. La majoria d'alcaldes han coincidit en el fet que actualment les colles de caçadors exposen que els suposa un problema gestionar la carn.