Els autors de l'agressió homòfoba a Berga eviten la presó però faran cursos de reeducació

Els tres agressors també hauran d'indemnitzar les víctimes

28 de març del 2019
Actualitzat a les 15:19h
Els nois agredits a Berga per fer-se un petó a la sortida d'una discoteca l'any 2017.
Els nois agredits a Berga per fer-se un petó a la sortida d'una discoteca l'any 2017. | Estefania Escolà/ACN
Els autors de l'agressió homòfoba a Berga, que va succeir el març de fa dos anys, no entraran a presó, en haver tancat un pacte amb l'acusació, però hauran d'indemnitzar amb 1.500 euros cadascuna de les víctimes dels fets, una parella de joves a qui van agredir per fer-se un petó en públic, l'Andy i el Jorge. Els acusats commutaran la pena de 8 mesos de presó amb dos cursos: un de drets humans i un altre d'integritat moral. L'acord entre parts s'ha signat aquest matí als jutjats de Berga, segons ha confirmat Andy Aguilar, una de les víctimes de l'agressió. 

Si no hi hagués hagut acord, els tres acusats haurien ingressat a presó, perquè la condemna és per dos delictes lleus de lesions. La condemna també ha estat per un delicte contra la integritat moral pel caràcter homòfob de l'acció. Ara els tres agressors indemnitzaran cada víctima amb 1.500 euros pels danys morals ocasionats, pagaran una multa d'un total de 360 euros en 45 dies, assumiran les costes processals i hauran de complir amb una ordre d'allunyament de 500 metres dels agredits durant 16 mesos. 

La parella de nois afectada va patir a Berga una greu agressió homòfoba la matinada del diumenge 12 de març de 2017. El berguedà Andy Aguilar i el seu xicot, el Jorge, eren davant del bar musical La General, en ple centre urbà, quan dos joves s'hi van abraonar perquè s'havien fet un petó en públic. Tots dos van haver de ser traslladats i atesos a l'Hospital Sant Bernabé per diverses lesions. Els fets van commocionar la ciutat i hi van haver nombroses mostres de rebuig. 

Les víctimes s'han mostrat satisfetes que els agressors hagin reconegut els fets i hagin d'acudir a cursos de reeducació. "Estem més d'acord amb l'educació que amb la presó", ha explicat Andy Aguilar. Per la seva banda, des de l'Observatori contra l'Homofòbia, que han estat al costat de la parella des d'un primer moment, també han celebrat la sentència. 

"Ja n'hi ha prou, això no pot passar, sí que ens podem casar, adoptar i viure junts, però no ens podem fer un petó. No som tant lliures com creiem, hi ha molta feina a fer, i s'ha de denunciar. És llarg i tediós, però sabem que la justícia respon", ha valorat Aguilar. 
 
Arxivat a