Joan Barniol assegura que el contracte per cedir el Tossalet no exigia «cap motivació»

L'impulsor de Berga Resort afirma que un nou concurs pot deixar la concessió buida

Redacció
16 de febrer del 2015
Actualitzat a les 21:46h
El Tossalet de Berga
El Tossalet de Berga | Ajuntament de Berga

L'empresari berguedà i impulsor de Berga Resort, Joan Barniol, ha volgut contestar a la versió de l'Ajuntament de Berga després que el possible acord entre ell i la Federació Catalana de Natació no hagi estat aprovat pel consistori per “falta de motivació en l'equilibri econòmic financer”, segons l'alcalde, Juli Gendrau. Davant d'això, Barniol ha assegurat que el contracte per traspassar aquestes instal·lacions esportives no exigia “cap motivació” i que, quan la Federació va proposar a Berga Ressort la cessió del Tossalet, l'Ajuntament hi va estar d'acord “des del primer dia”. 

Concretament, ha afegit l'empresari berguedà, el contracte pel qual es preveia efectuar el traspàs només demanava que el consistori autoritzés la cessió “dels drets i les obligacions de les concessions descrites”, però, “per res, es demanava l'equilibri econòmic i financer”. Aquest contracte, ha precisat, es va signar el 30 de setembre del 2014. 

D'altra banda, ha afegit Barniol, “va ser l'Ajuntament qui va fer propostes econòmiques i financeres a altres gimnasos”, i així mateix ho va fer saber Gendrau per telèfon el 27 de gener del 2015, el mateix dia que va anunciar que, d'acord amb la F.C.N., es realitzaria una nova concessió i concurs. 

Davant d'això, l'empresari de Berga Resort ha manifestat el seu desacord en la rescissió del contracte i la convocatòria d'un nou concurs ja que, a nivell econòmic, “costarà diners” a la ciutat, mentre que fer complir la concessió “no li costarà ni un euro”. A més, avisa de la possibilitat que el nou concurs pugui quedar desert, ja que la instal·lació té pèrdues de més de 200.000 euros l'any: “Cal dir, que el nou adjudicatari ha de fer-se càrrec de tot el personal”. 

Barniol també ha avisat que, sobre la concessió del Tossalet, hi ha una hipoteca, “malgrat que l'alcalde, el regidor Vegas i els dos funcionaris ens ho van negar el passat 5 de febrer”. Segons l'empresari, els membres del consistori van afirmar que “això no era possible” perquè l'Ajuntament mai ho havia autoritzat, mentre que ell ho manté i recomana comprovar-ho al Registre de la Propietat. 

En el seu cas particular, ha afirmat, no tenen clar si, davant d'un nou concurs, s'hi presentarien, ja que tot dependria de les condicions. A més, asseguren que ara ja no veuen “fiables” els acords fets de paraula amb l'Ajuntament, i demanen que es facilitin els informes jurídics emesos pels tècnics municipals. 

Modificació del contracte

Segons va manifestar l'alcalde de Berga, la proposta de Barniol era una “modificació substancial del contracte” i, el que es plantejava, “no tenia base des dels serveis econòmics i financers”. Per aquest motiu, “i per tranquil·litat de tothom”, l'Ajuntament de Berga va decidir rescindir el contracte amb la Federació Catalana de Natació, així com convocar un nou concurs. 

“Volem que en aquest curs acadèmic això estigui resolt”, va indicar, i va destacar que, si calia, es rebaixarien les condicions del contracte perquè l'equipament funcionés. Entre algunes de les claus de l'èxit, va destacar, hi ha el nombre de socis que hauria de voltar els 2.000, així com la rebaixa del cost de l'energia. En aquest sentit, va recordar que el consistori ja està portant a terme polítiques energètiques per instal·lar una caldera de biomassa al Tossalet amb l'objectiu de rebaixar entre un 40 i un 50% el cost de la calefacció.
Arxivat a