Berga fa obres de millora integral als lavabos públics del Vall

Es renoven els serveis, es fan dues clavegueres noves i es desembussa l'actual, també es dota aquests banys d'unes portes noves, nova instal·lació elèctrica i una rampa d'accés per a persones amb mobilitat reduïda

27 de març del 2019
Actualitzat a les 17:40h
Un paleta treballant als lavabos del Vall.
Un paleta treballant als lavabos del Vall. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga ha posat en marxa obres de millora de caràcter integral als lavabos públics del passeig de la Indústria. L'alcalde accidental i regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, ha explicat a NacióBerguedà que les obres consisteixen a arreglar aquests banys públics, des dels del mateix equipament fins al clavegueram. "Fins ara no hi havia sifons als sanitaris, de manera que ara s'han col·locat. Es fa perquè sempre quedi ple d'aigua, de manera que la pudor del tub no surt a l'exterior", ha afirmat Camps. 

L'actuació ha de renovar els serveis, fer dues clavegueres noves i desembussar l'actual, així com dotar aquests banys públics d'unes portes noves. També es treballa en la instal·lació elèctrica que s'ha fet nova, i per col·locar una rampa per facilitar l'accés a persones de mobilitat reduïda. Oriol Camps preveu que les obres puguin allargar-se encara uns quinze dies.

"El paleta fa tot el que és obra, i llavors també s'acabarà canviant el reixat de ferro i es posarà un pany perquè quedi tancat a partir de determinades hores", ha concretat Oriol Camps. Aquests lavabos públics estaran oberts de dia i de nit quedaran tancats automàticament per evitar actes de vandalisme. "Es tancaran automàticament, i això també passarà a la Font del Ros, ja hi ha encarregada la peça", ha afegit Oriol Camps. 

Fa un any el grup municipal d'Esquerra Republicana va denunciar el mal estat d'aquests lavabos públics i va posar l'accent en el fet que l'equipament presentava una deixada "lamentable". El mal estat impedia utilitzar aquests serveis. 
 

Obres als lavabos públics del passeig de la Indústria. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a