18.000 persones passen per la Fira Internacional del Formatge

Els organitzadors esperen poder tornar a realitzar l'event l'any que ve a Berga

Redacció
15 de febrer del 2015
Actualitzat a les 21:26h
Paradistes a la Fira Internacional del Formatge
Paradistes a la Fira Internacional del Formatge | Aida Morales

El formatge considerat més bo del món a la Fira Internacional del Formatge Foto: Aida Morales


La primera edició de la Fira Internacional del Formatge que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Berga ha trencat totes les expectatives i ha finalitzat amb un èxit rotund. Així ho han qualificat els organitzadors d'Esdeveniments 7 Vetes, que han explicat a NacióBerguedà que, en total, es calcula que hi han passat unes 18.000 persones. 

“Hem comptabilitzat que ha vingut molta gent de fora”, ha afirmat Àusias Ballart. Segons ha indicat, s'han acostat visitants d'Igualada, Martorell, Terrassa, Sabadell, Manresa, Barcelona i molts altres llocs, cridats per la particularitat d'una fira essencialment temàtica i que ja es preveia trencadora. De fet, per a molts ha estat l'excusa perfecta per realitzar una sortida al Berguedà i "clicar l'ullet al colesterol", en un cap de setmana marcat pel Carnestoltes, que ha afegit el component de disbauxa perquè la gent comprés amb “moltes més llicències”.

 
En aquesta línia, ha remarcat Ballart, tots els paradistes i productors de formatges s'han acomiadat aquest diumenge amb un agradable regust de boca, ja que, en alguns casos, dissabte al migdia ja s'havien acabat les existències. Pel que fa als maridatges de formatges amb cervesa artesana del Berguedà, han tingut un èxit "aclaparador", exhaurint totes les entrades de les tres sessions programades dissabte al matí, tarda i diumenge al matí. Les activitats infantils, d'altra banda, també han donat els fruits esperats, i el concurs de munyir la cabra ha comptat amb més de 60 participants. El guanyador, David Camó, de Mataró, ha recollit la panera de formatges valorada en 200 euros aquest diumenge, de la mà de l'alcalde de Berga, Juli Gendrau. 

“Han funcionat totes les activitats”, ha declarat l'organitzador. Per això, 7 Vetes ja s'ha plantejat tornar a organitzar la fira l'any que ve a Berga per consolidar-la com un esdeveniment “de referència”. Ara per ara, però, la Fira Internacional del Formatge se seguirà movent durant l'any amb diferents formats, per promoure el producte i dinamitzar el món del formatge.
 

Exposició de lleteres antigues Foto: Aida Morales

 

Nens jugant amb els animals de la Fira Internacional del Formatge Foto: Aida Morales

 

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, entrega el premi del Concurs de Munyir la Cabra Foto: 7 Vetes

 

formatge Foto: Aida Morales

Arxivat a