El Vieer Fest 2019 escull l'antiga fàbrica de Cal Casas com a escenari

La mostra de patrimoni industrial, cervesa artesana, vi, gastronomia i producte de proximitat es realitzarà el diumenge 7 d'abril

26 de març del 2019
Actualitzat a les 17:31h
Presentació del Vieer Fest 2019.
Presentació del Vieer Fest 2019. | Pilar Màrquez Ambròs
El Vieer Fest 2019 es farà a l'antiga fàbrica de Cal Casas, la primera colònia industrial que va tancar al municipi. L'Ajuntament de Puig-reig ha presentat aquest dimarts la quarta edició de la mostra de patrimoni industrial, cervesa artesana, vi, gastronomia i producte de proximitat. Aquest any la ubicació és radicalment diferent a la d'altres anys, perquè és la primera vegada que es fa en un espai interior, però continua en la mateixa línia que sempre, consolidant l'aposta per celebrar la mostra envoltant-la de passat industrial. La mostra es realitzarà el diumenge 7 d'abril. 

Es tracta d'una proposta que, gràcies "a l'èxit de les tres passades edicions", s'ha convertit en una cita imprescindible del calendari de primavera puig-reigenc, amb una assistència superior a les 1.000 persones en cada edició, segons han explicat el regidor de Cultura, Jesús Subirats, la regidora de Festes, Alba Santamaria, i un dels membres de l'organització del Vieer Fest, Marina Bertran. 

El Vieer Fest es caracteritza per potenciar el descobriment o redescobriment d’allò que pot ser quotidià però a vegades resulta invisible als ulls. Per això, expliquen els responsables, aposten per la proximitat i la posada en valor del patrimoni, tant a nivell històric com gastronòmic. És per això, diuen, que la mostra té com a principal objectiu que el públic s'acosti a propostes cerveseres i gastronòmiques de proximitat en un ambient relaxat i un marc històric incomparable, per poder aprofundir i degustar tot el que tenen per oferir.
 
Aquest 2019 es comptarà amb la presència de les Cerveses Grenyut, Queer, l’Escumatent, Cerveses Guineu i Cerberus, ha assenyalat Alba Santamaria. Enguany es repetirà el tast a cegues de cerveses que ja va tenir molt bona acollida l'any passat. També hi serà la Formatgeria Cal Músic, el Forn de Pa El Crostó, el Restaurant Ca la Quica, la cansaladeria Cal Feliu i la botiga-degustació Terrers, que oferirà diferents begudes complementàries a la cervesa artesana.
 
Paral·lelament a la mostra, es programaran un seguit d'activitats per aprofundir en el concepte sobre el qual girarà el Vieer Fest d’aquest any: les fàbriques. L'empremta que ha deixat al territori, i en com passats els anys, ha anat mutant la seva funció i llenguatge.
 

Els regidors Jesús Subirats i Alba Santamaria amb Marina Bertran a l'interior de l'antiga fàbriga de Cal Casas. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


En aquesta edició, segons ha afirmat Jesús Subirats, les persones que visitin el Vieer Fest s'endinsaran a les entranyes de les naus industrials, on fa anys el ressò dels telers i el ritme frenètic de les persones treballadores les inundaven d'activitat. Es vol posar èmfasi en '’estat actual d'aquestes naus", i fer reflexionar sobre com el destí sembla que les ha condemnat a l'abandonament. "Volem convidar a plantejar una reflexió sobre què és el patrimoni i què podem fer per salvar-ho en un àmbit distès", ha afegit Subirats. 
 
La música i l'ambientació d'enguany tindran un marcat caràcter industrial, creant una atmosfera d’acord amb l'escenari. Es comptarà amb les actuacions dels DJ’s Answr, Iropi, Treska i també amb la de Titi Calor, una DJ barcelonina emergent que ha fet sessions eclèctiques i fresquíssimes a diferents clubs barcelonins i que aquest any actuarà al Sònar.

Com a activitats complementàries a la mostra, hi haurà un taller infantil, per tal que els nens i nenes també puguin passar una bona estona.