La CUP s'estrena a Olvan amb una candidatura de cara a les eleccions municipals

Sota les sigles de CUP Olvan i Cal Rosal, l'assemblea de persones que impulsa el projecte, assegura que, vol oferir una proposta "totalment renovadora i rupturista"

25 de març del 2019
Actualitzat a les 15:25h
Algunes de les persones de l’assemblea es van trobar aquest diumenge per a la foto de presentació del projecte.
Algunes de les persones de l’assemblea es van trobar aquest diumenge per a la foto de presentació del projecte. | CUP Olvan i Cal Rosal
Portaven diverses setmanes treballant-ho, i finalment, ho han fet oficial: l'esquerra independentista tindrà una candidatura a les eleccions al municipi d'Olvan. Sota les sigles de CUP Olvan i Cal Rosal, l'assemblea de persones que impulsa el projecte, assegura que, vol oferir una proposta "totalment renovadora i rupturista" amb les maneres "de fer política més habituals en els partits convencionals".

La CUP configurarà una candidatura "totalment integradora" amb gent de tots dos nuclis del municipi. Basant-se en aquest principi, la llista, que a hores d’ara està en procés d'elaboració, garantirà la paritat entre persones de Cal Rosal i d’Olvan. Fins i tot, s'ha acordat que el nom del partit contingui els dos nuclis del municipi, "el qual reflecteix la voluntat d’establir noves dinàmiques de col·laboració i consens entre totes les persones i classes populars del municipi", han explicat. Una dels membres de la CUP d'Olvan i Cal Rosal, Sílvia Subirana, ha confirmat a NacióBerguedà que, a hores d'ara, el grup està treballant en l'elaboració de la llista, que quedarà tancada la setmana vinent i es presentarà properament.  

A més, en breu s'iniciarà un cicle de trobades obertes amb la població per recollir propostes, però també per explicar les motivacions i els objectius de la candidatura en el marc de la campanya "Municipis valents, per canviar-ho tot" que la CUP va iniciar arreu del país la setmana passada. 
 
El projecte, n'expliquen els seus membres, és nítidament independentista i d'esquerres, ja que "es centra en la recerca de generar sobiranies i noves relacions més igualitàries i més justes entre les persones". Seguint aquesta línia, el programa se centrarà sobretot en donar impuls en la participació de les persones en la vida social i política del municipi, motiu pel qual "un dels pilars fonamentals de la candidatura serà la transparència en la gestió de l'Ajuntament a través d'assemblees obertes, on es podrà explicar què és el què s'està fent", han assegurat. "L'objectiu és que el poble es faci seva la institució, treballar en iniciatives d'aquest tipus a l'hora de prendre decisions davant la situació econòmica en la qual es troba consistori", ha indicat Subirana. 

La CUP treballa per presentar diferents candidatures a la comarca, com per exemple també a Borredà, la Nou de Berguedà o Sant Jaume de Frontanyà, més enllà de la ciutat de Berga, on la formació de l'esquerra independentista vol revalidar el govern durant un nou mandat amb Montse Venturós al capdavant de la llista