Esports

La setena edició dels 5 i 10 km Urbans de Berga espera arribar als 500 atletes

El pròxim 7 d'abril els carrers de la capital del Berguedà s'ompliran de corredors professionals i enamorats de l'atletisme

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 25 de març de 2019 a les 11:38 |
El president del JAB, Alfonso López, amb el regidor Ivan Sànchez. | Pilar Màrquez Ambròs
El JAB – Berga ha començat a preparar la cursa atlètica dels 5 i 10 quilòmetres Urbans de Berga, que es farà el pròxim 7 d'abril i en què els carrers de la capital del Berguedà s'ompliran de corredors professionals i enamorats de l'atletisme. El president del JAB, Alfonso López, ha destacat aquest dilluns en roda de premsa que "es tracta d'una prova bastant consolidada" que és també una de les més esperades del territori. L'organització espera arribar al mig miler d'inscrits. 

"És una prova important amb atletes catalans destacats però també de l'estat espanyol i de fora", ha recordat López. El club coorganitza la cursa amb l'Ajuntament de Berga des de fa set anys. 


La cursa es realitzarà amb sortida i arribada a la carretera de Solsona, davant l'Hotel Berga Park. Les curses infantils començaran a les 10 del matí, mentre que les curses de 5 i 10 quilòmetres es posaran en marxa a les 11 en punt. En tots els casos, els esportistes s'enfronten a un circuït urbà. En la prova de 5 quilòmetres es fa una volta a aquest circuït, mentre que en la de 10 quilòmetres, l'itinerari consta de dues voltes. Tots els participants rebran una samarreta tècnica, una gorra running, una bossa amb obsequis dels patrocinadors i altres regals.  A més, els guanyadors de la general i de totes les categories tindran trofeus i altres obsequis. 

A l'hora de plantejar el circuït, Alfonso López ha explicat que el JAB ha escollit "dues vies principals amb el menor relleu possible, tenint en compte que Berga no és gens pla". En començar, doncs, els participants hauran de córrer cap a la Valldan. "Després, tornaran a passar per la zona de sortida i agafar tota la Gran Via fins al Vall. A més, passaran per la Ronda Moreta i el carrer del Roser", ha descrit López. Un dels atractius de Berga és, de fet, el seu relleu. Una característica que fa de la prova "una cursa dura amb pujades i baixades" que guanya un cert atractiu per als esportistes que s'hi inscriuen, perquè "això suposa un repte personal per a molta gent", segons ha afegit el regidor d'Esports de Berga, Ivan Sànchez, que també ha participat en la roda de premsa d'aquest matí. 

Ivan Sànchez ha defensat que Berga i el Berguedà tenen "un potencial esportiu" del qual no disposen altres comarques. "Tenim un relleu singular, al Baix Berguedà hi ha un territori molt més pla que permet entrenar certes modalitats, i de Berga cap amunt es pot entrenar d'una altra forma", ha completat Sànchez. "Des de l'Ajuntament de Berga, creiem que el Berguedà pot ser una comarca per esportistes d'elit, creiem que aquests poden venir a entrenar-se i, a la vegada, hi poden competir i gaudir de l'esport", ha valorat Sànchez.

"Als 5 i 10 km Urbans tenim atletes internacionals, atletes que han participat als Jocs Olímpics, de manera que Berga es posa al mapa gràcies a la cursa", ha incidit el regidor. 


Atletes internacionals i de casa

El club esportiu mantindrà obertes les inscripcions fins el proper divendres 5 d'abril, o bé si abans l'organització aconsegueix arribar al màxim establert de 500 participants. "Ens hem marcat un màxim de participants perquè la cursa necessita que ho tinguem tot preparat, com els obsequis que es donaran", ha matisat Alfonso López. De moment, ja hi ha un centenar d'inscrits. "Queden dues setmanes, que serà quan el gruix de persones s'hi apuntaran", ha avançat el president del JAB.

"És una prova important", ha recordat Alfonso López. Entre els participants confirmats hi ha atletes consolidats d'arreu, entre els quals un esportista letó, un rus, un marroquí i un andorrà, segons l'organització. En l'àmbit comarcal, hi haurà noms coneguts com Xavier Tomasa i Núria Cascante, ha informat Alfonso López. 
 
Les inscripcions poden fer-se presencialment a Intersport Serramartí i El Tossalet de Berga, a Costa Esports de Gironella o a Bravo Running de Manresa, o bé es poden realitzar al web del JAB. 
 
La cursa constarà de dos avituallaments, i tindrà servei de guarda-roba, animació durant el recorregut, castells inflables per a nens, dutxes i altres sorpreses. Alfonso López ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament de Berga i també el suport del Consell Comarcal del Berguedà, per tal de fer que les proves esportives siguin una part important de l'activitat de la ciutat durant l'any. 

Enguany, la cursa urbana arriba uns setmanes més tard que habitualment, per la coincidència amb Carnaval amb la data inicialment prevista, però tant el JAB com l'Ajuntament de Berga confien que l'impacte a la prova sigui positiu, sobretot si el clima acompanya i es manté el temps primaveral.

 

Participació