Els Mossos fan retirar els símbols de suport als presos de parcs de bombers voluntaris del Berguedà

La Junta Electoral va ordenar treure els símbols sobiranistes de tots els edificis públics

Redacció
24 de març del 2019
Actualitzat a les 22:19h
Els nous cartells que substitueixen el cartell de suport als presos polítics al parc de Bombers Voluntaris de Puig-reig.
Els nous cartells que substitueixen el cartell de suport als presos polítics al parc de Bombers Voluntaris de Puig-reig. | Twitter
Els Mossos d'Esquadra han entrat aquest divendres a diverses conselleries del Govern i a moltes escoles catalanes per comprovar que s'han retirat els llaços grocs dels centres i que no s'hagi incomplert l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC). 

Bombers Voluntaris de Puig-reig han explicat que aquest també ha estat el cas del seu parc, situat als baixos de l'edifici consistorial, on els Mossos els han fet retirar un cartell pels presos polítics, per tal d'assegurar que es complís amb l'ordre de la Junta Electoral. "Una patrulla m'ha vingut a dir que tregui el cartell de llibertat presos polítics del parc de bombers de Puig-reig", ha afirmat a Twitter un dels bombers voluntaris, tot afegint-hi el hashtag #BuchDimissió. 

Els bombers puig-reigencs han substituït el cartell per diversos fulls de paper escrits a mà on es pot llegir la frase: "Aquí hi havia un llaç groc". 
 


Al parc de bombers voluntaris de Gironella aquest diumenge també lluïen cartells amb el mateix missatge, després que la Junta Electoral apel·lés aquesta setmana a la neutralitat política dels edificis públics i hagi ordenat la retirada de llaços i altra simbologia. 

Cartell amb el missatge: «Aquí hi havia un llaç groc» a Gironella. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


L'Assemblea de Treballadors per la Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) del Departament de Territori i Sostenibilitat ha fet un fil al seu compte de Twitter on critica l'acció de la política catalana i explica per què hi havia aquesta simbologia al vestíbul del Departament.