procés català

Els Mossos entren a diverses conselleries i escoles per comprovar la retirada de llaços grocs

La Junta Electoral va ordenar treure els símbols sobiranistes de tots els edificis públics

per NacióDigital , 22 de març de 2019 a les 19:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els llaços grocs han envoltat avui un parc de la Ciutadella tancat per la policia a pany i forrellat. Foto: Adrià Costa


Els Mossos d'Esquadra han entrat a diverses conselleries del Govern i a moltes escoles catalanes per comprovar que s'han retirat els llaços grocs dels centres i que no s'hagi incomplert l'ordre de la Junta Electoral Central. Aquesta mateixa havia ordenat la retirada dels llaços de tots els edificis públics, apel·lant a la neutralitat política d'aquests espais.


Pel que fa als edificis del govern de la Generalitat, l'Assemblea de Treballadors per la Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) del Departament de Territori i Sostenibilitat ha fet un fil al seu compte de Twitter on critica l'acció de la política catalana i explica per què hi havia aquesta simbologia al vestíbul del Departament.
 


Pel que a les escoles, diversos mestres, pares i mares, a més de veïns, també s'han queixat de l'actuació dels Mossos.
 
Diversos municipis, escoles i mestres han mostrat el seu rebuig a les actuacions dels agents de la policia catalana. Les escenes s'han repetit en diversos municipis del territori: Barcelona, Badalona, Rubí, Perafita, Terrassa...
  El cos de policia i la Junta Electoral no tenen cap constància de cap incident en la jornada de comprovació de la retirada de llaços.

 

Participació