«Nínidress» de Tràfec Teatre, nominada als Premis Juan Mayorga d'arts escèniques

L'obra sobre abusos sexuals es representarà al Teatre Municipal de Berga dissabte a dos quarts de 10 del vespre i diumenge a les 6 de la tarda

22 de març del 2019
Actualitzat a les 19:56h
Nínidress, imatge promocional.
Nínidress, imatge promocional. | Tràfec Teatre
L'obra de Tràfec Teatre que parla d'abusos sexuals "Nínidress" ha estat nominada en tres categories als Premis Juan Mayorga, que organitza la Confederació Escenamateur, i que reconeix i agrupa grups de teatre amateur de l'estat espanyol. L'obra "Nínidress" ha quedat nominada en les categories de millor direcció (Lydia Canals), millor escenografia (Jesús Alsina) i millor cartell (Bèligda Fornell). La gala d'entrega de premis tindrà lloc el pròxim 6 d'abril a Sala Berlanga de Madrid. 

L'obra va estrenar-se fa un any a Berga. Aquest dissabte torna a escenificar-s'hi en el marc de la programació de teatre "Per Llogar-hi butaques" que es troba en cartellera. "Ninídress" es representarà al Teatre Municipal dissabte 23 de març a dos quarts de 10 del vespre i diumenge 24 a les 6 de la tarda. 

"Nínidress" és una història que aborda els abusos sexuals a la infància i que agafa de punt de partida un personatge real, l'escriptor Lewis Carrol, autor d'Alícia al País de les Meravelles, que en realitat es deia Charles Dodgson i sobre la figura del qual pesa l'ombra de la pederastia. "A partir d'ell portem a escena un mossèn, una figura que es va distanciant però que s'acosta als nens i que té un poder", diu la directora i actriu de l'obra Lydia Canals. Nínidress és un personatge mitològic creat per Tràfec Teatre sobre el qual gira l'obra. El nom de l'obra vol transmetre la idea de la infantesa i a l'hora el pas a l'adolescència amb el mot dress, vestit en anglès. Canals també posa l'accent en el moment en què les víctimes ja són adolescents, "que poden tenir ara el poder d'escapar, de veure que allò que els passa no està bé".

Lydia Canals defensa la necessitat de "perdre la por a parlar o exposar aquests temes" i expressa que "espectacles com aquest poden ajudar a remoure consciències". El preu de les entrades serà de 10 euros. 
Arxivat a