Fons

Guardiola, la Pobla de Lillet i Castellar de n'Hug digitalitzen el seus arxius municipals

Entre els tres municipis es digitalitzaran 51.000 documents, entre els quals actes municipals, padrons , cadastres, llibres de juntes i comissions municipals, i decrets d'alcaldia

per Redacció , Berga, 22 de març de 2019 a les 17:29 |
Tres arxius municipals del Berguedà digitalitzen el seu fons. | Diputació de Barcelona
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Ajuntaments de Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet i Castellar de N'Hug estan duent a terme la digitalització dels seus fons municipals, amb el suport del programa de digitalització de la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. En total, es digitalitzaran més de 10.000 documents de l'Arxiu Municipal de Guardiola de Berguedà; més de 8.000 de l'Arxiu Municipal de Castellar de N'Hug i més de 33.000 de l'Arxiu Municipal de la Pobla de Lillet.
 
En l'operació es digitalitza documentació com les actes municipals, padrons municipals d'habitants, llibres d'amillarament, cadastres, atermenaments, llibres de juntes i comissions municipals, i decrets d'alcaldia.  El projecte de digitalització de la XAM, n'expliquen els seus responsables, suposa la salvaguarda de tota la documentació conservada anterior al segle XIX de 53 ajuntaments de la demarcació de Barcelona, garantint la seva preservació física i facilitant-ne la difusió i l'accessibilitat per a investigadors i ciutadania en general.
 
Aquest projecte de digitalització suposa també la preservació dels originals, ja que a partir d'ara ja no serà necessari manipular-los per tal de consultar-los, de manera que es garantirà la seva conservació permanent.
 
A banda de la salvaguarda de la informació que contenen i de la preservació física de la documentació, el programa de digitalització també pretén fomentar l'accessibilitat i la difusió d'aquests fons documentals.

 

Participació