Joan Antoni López Noguera, cap de llista del PP per Berga a les eleccions municipals

L'alcaldable assegura que, si la tria de l'alcalde depèn d'un vot del Partit Popular, serà "qui sigui" menys la CUP

22 de març del 2019
Actualitzat el 25 de març a les 11:36h
El líder del PP al Berguedà, Joan Antoni López Noguera (arxiu).
El líder del PP al Berguedà, Joan Antoni López Noguera (arxiu). | Aida Morales
Joan Antoni López Noguera serà el cap de llista del PP per Berga a les eleccions municipals. López Noguera encara no dona noms però assegura que la llista de persones que l'acompanyarà a Berga ja està gairebé enllestida i que està formada per persones de Berga i comarca. Noguera repeteix candidatura després d'optar a l'alcadia els anys 2011 i 2015, per bé que fa quatre anys la Junta Electoral va invalidar la seva llista perquè un dels membres de la candidatura, Roberto Moreno, també figurava com a membre d'una llista d'Unión Progreso y Democracia (UPyD) a un municipi del Ferrol. 

El candidat del PP a Berga ha assegurat a aquest diari que en aquesta ocasió s'evitaran les anomenades llistes fantasma als pobles on no tenen representació i s'apostarà per tancar candidatures allà on poden presentar-se persones del municipi. López Noguera també ha recordat que el 2015 no s'haguessin quedat fora de les municipals "si haguéssim portat suplents", una situació que no repetiran. A hores d'ara, el partit també està pendent de tancar llistes en altres municipis "grans" de la comarca, per bé que encara no en dona a conèixer més detalls. Antoni López Noguera és també el president del PP al Berguedà.

López Noguera ha explicat que el PP es presenta a Berga convençut que "hi ha d'haver una candidatura que sigui clarament no independentista". Segons Joan Antoni López Noguera, "el primer objectiu que ens hem fixat és presentar-nos perquè la gent pugui votar la seva opció, cosa que fa quatre anys no van poder". "Ha d'haver-hi almenys una veu a l'Ajuntament de Berga que representi tota aquella gent de la nostra ciutat que no és independentista, hem vist en diferents eleccions que hi ha molta gent que no ho és, i que estan orfes d'aquesta representació al consistori", ha afegit l'alcaldable popular.

El candidat del PP ha afirmat que la seva intenció és "que l'ajuntament torni a treballar per a tothom, que no treballi només per l'independentisme. És una ideologia com una altra, però al final, una administració pública ha de treballar per tots els seus ciutadans", ha incidit López Noguera.

L'alcaldable també ha criticat accions com la presència de llaços grocs al consistori o el vídeo viral de la performance de fa poques setmanes, que esdevenen "notícies" que donen "mala imatge" a la ciutat. "La imatge que s'està donant de Berga no és bona, no és positiva per Berga, si totes les notícies que surten són en la mateixa línia, això frena el turisme i dona una imatge que no és. Vull una ciutat oberta que aculli a tothom i on tothom es senti còmode", ha defensat López Noguera. 

Donar veu als no independentistes

Antoni López Noguera ha indicat que aquest mandat han trobat a faltar una veu no independentista al plenari. "Evidentment el govern ja no cal ni dir-ho, però a l'oposició, si hi havia algun partit que pensava definir-se com a no independentista, no ho ha defensat de la manera correcta o adient", ha dit. "Des dels seus regidors jurant al càrrec per imperatiu legal fins al fet d'aplaudir una alcaldessa inhabilitada", ha afegit sense fer menció explícita del PSC i de la seva regidora Rosalia Monroy. 

A més, López Noguera ha asseverat que "si el govern de Berga depèn d'un vot del Partit Popular, la CUP no tindrà l'alcaldia". "Si en la composició electoral del juny, la tria de l'alcalde depèn d'un vot del PP, i és entre la CUP i qui sigui, serà qui sigui, mai un vot d'un regidor del Partit Popular servirà per fer alcalde un candidat de la CUP, si més no a Berga", ha posat en relleu.  

Pel que fa a iniciatives concretes per a la ciutat, Joan Antoni López Noguera ha destacat que "hi ha molts projectes que fa molts anys que en parlem, que l'equip de govern en feia bandera quan estava a l'oposició i semblava que en tenia la solució màgica, però que s'ha vist que no és així". Entre altres, el candidat ha destacat, "que per dinamitzar el Carrer Major, calen més zones d'aparcament, al final si tenim obertes quatre o cinc parades al Mercat Municipal, crec que és millor moure-les i aprofitar aquestes instal·lacions per fer-hi un pàrquing".

Així mateix, ha manifestat la necessitat "de desencallar" assignatures pendents com Queralt "com a eix turístic de Berga i comarca". "El tema de l'austeritat està bé, però s'ha de reduir el deute i també donar servei, el que no pot ser és que caigui una nevada com fa un parell de mesos i no tinguem ni sal per no haver-ne fet la previsió", ha subratllat. 
Arxivat a