El Berguedà definirà el full de ruta a seguir en matèria cultural amb la redacció d'un pla comarcal

La intenció del consell comarcal és que resulti especialment útil als municipis petits "que no disposen de tècnic ni de recursos" en l'àrea de Cultura

21 de març del 2019
Actualitzat a les 20:02h
La consellera comarcal de Cultura, Anna Maria Serra (arxiu).
La consellera comarcal de Cultura, Anna Maria Serra (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El Consell Comarcal del Berguedà ha encarregat la redacció d'un pla estratègic de cultura a la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un document que ha de servir d'eina marc als municipis per treballar aquesta matèria i que, a partir d'un anàlisi detallada dels recursos del territori, ha de traçar línies d'actuació per a la dinamització cultural al Berguedà. La intenció del consell comarcal és que resulti especialment útil als municipis petits "que no disposen de tècnic ni de recursos" per dedicar a l'àrea cultural. Tal com ha explicat la consellera comarcal de Cultura, Anna Maria Serra.

El pla ha de permetre fer un diagnòstic i marcar una estratègia a seguir "a tots aquells municipis que no tenen els recursos propis per ser visibles en aquest àmbit", ha manifestat Serra. 

"Des del consell comarcal, treballem per posicionar la cultura del Berguedà amb iniciatives com els Premis de Cultura del Berguedà, la segona edició dels quals s'entregarà el 30 de març. En aquest sentit, la Diputació ens permet ara elaborar un pla comarcal de cultura per ordenar i donar a conèixer tots els recursos dels que disposem i totes les entitats que hi ha, fer-les més visibles i coordinar millor tots els actes culturals en l'àmbit comarcal", ha afegit Anna Maria Serra. 

La Diputació de Barcelona està immersa en ple procés d'elaboració d'aquest pla estratègic. En aquests moments, l'ens es troba en fase de diagnòstic del territori, enumerant quantes entitats hi són actives i valorant quins àmbits cal prioritzar per aconseguir un major dinamisme cultural als 31 pobles del Berguedà. La Diputació, a partir d'aquest pla, també farà un recompte dels recursos culturals disponibles i estudiarà com dinamitzar-los. "Hem de dir que el consell comarcal no ha tingut sempre prou present l'àrea de Cultura, no s'hi havia destinat un tècnic ni s'havia creat una àrea concreta. Un cop enllestit, el pla estratègic ens permetrà treballar en construir aquesta àrea de Cultura perquè tots els municipis i totes les entitats la tinguin com un referent a l'hora de buscar-hi suports", ha dit la consellera comarcal. 

Anna Maria Serra ha ressaltat que "hi ha molts pocs consells comarcals que disposin d'un pla estratègic d'aquestes característiques". La Diputació assumeix el cost de redacció del projecte que es fa amb els seus propis recursos tècnics.