Ametllans viatgen a Brussel·les per agrair al conseller Puig la implicació amb les butaques del teatre

L'expresident de l’Associació Cultural Esplai, Mateu Fité, acompanyat de Ramon Sanz, de l'Associació de Veïns de l’Ametlla de Merola, li han fet entrega d'una placa de reconeixement

21 de març del 2019
Actualitzat el 22 de març a les 0:34h
L'expresident de l'entitat, Mateu Fité, amb el conseller Lluís Puig.
L'expresident de l'entitat, Mateu Fité, amb el conseller Lluís Puig. | Cedida
El fins fa poc president de l'Associació Cultural Esplai de l'Ametlla de Merola, Mateu Fité, acompanyat de Ramon Sanz, membre de l'associació de veïns, han visitat Brussel·les aquest dimecres per agrair al conseller de Cultura, Lluís Puig, que es troba a l'exili, la seva implicació a l'hora d'aconseguir noves butaques pel teatre del nucli berguedà, una fita resolta fa poques setmanes i que fa anys que l'entitat reclamava

En un sopar amb Puig, Mateu Fité li ha fet entrega d'una placa d'agraïment en nom de l'Associació Cultural Esplai. Es tracta d'un retall de l'escenari original del Teatre Esplai, que va ser substituït per l'actual escenari arran de la rehabilitació que va fer-se el 2008. A la placa hi versa la frase: "Gràcies Lluís per fer possible que al Teatre de l'Ametlla de Merola hi poguem seure bé".

Segons han recordat Fité i Sanz, la implicació del conseller amb el Teatre de l'Ametlla va iniciar-se l'any 2012, coincidint amb el seu nomenament com a Director General de Cultura Popular de la Generalitat. Però el seu compromís "ha continuat fins el dia d'avui", han recordat, tot apuntant que "just abans de ser nomenat conseller de Cultura, ja va compartir un dinar amb diversos membres de l'entitat per transmetre el compromís del departament de Cultura amb les butaques". El cost total del projecte és d'uns 300.000 euros i s'ha pogut finançar gràcies als ajuts de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i fons propis de l'Ajuntament de Puig-reig.
 

Ramon Sanz i Mateu Fité en el seu viatge a Brussel·les amb el conseller Lluís Puig (al centre). Foto: Cedida


A Brussel·les, Lluís Puig també ha volgut transmetre als ametllans la seva voluntat d'intentar trobar alguna fórmula que permeti recuperar els 30.000 euros que ha hagut d'afegir l'entitat per tal que les butaques s'adaptessin millor a les necessitats de l'equipament. 

L'estructura per a un sistema de grades desmuntables modulars va instal·lar-se al desembre. No obstant això, el nou pati de butaques encara no va poder estrenar-se per festes perquè hi faltaven els seients definitius, que han arribat aquest mes de març. 

Les cadires encoixinades que es projectaven inicialment al projecte no complien amb la idea que en tenia l'entitat, de manera que els seus responsables van demanar a l'Ajuntament de Puig-reig que n'adquirís un altre model. 
Arxivat a