Josep Lara vol tornar a ser candidat a l'alcaldia de Guardiola

La intenció de l'actual alcalde és donar continuïtat al treball que s'ha fet en els darrers quatre anys; i a més, marca el Centre de Dia com un dels objectius

21 de març del 2019
Actualitzat a les 20:43h
L'alcalde de Guardiola de Berguedà i president del consell comarcal, Josep Lara (arxiu).
L'alcalde de Guardiola de Berguedà i president del consell comarcal, Josep Lara (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Josep Lara té la voluntat d'optar de nou a ser l'alcaldable del PDECat a Guardiola de Berguedà a les eleccions municipals del 26 de maig. L'actual alcalde i president del Consell Comarcal del Berguedà ha expressat a NacióBerguedà la voluntat d'aspirar a la reelecció si així ho considera el partit. "Tinc ganes de tornar-me a presentar perquè han quedat projectes a mitges i tinc ganes d'acabar alguns projectes que ens han quedat en cartera, si la meva gent ho veu convenient, i els associats i militants de Guardiola ho veuen així, sí que em tornaré a presentar", ha admès Lara. 

Lara ha explicat que en les últimes setmanes s'ha posat en contacte amb els diferents associats del partit, per tal de demanar-los l'opinió. Pel volum d'associats d'un municipi com Guardiola, no hi ha prevista la celebració de primàries. Si bé Lara ha assegurat que "es tornarà a presentar sempre que els associats del PDECat ho creguin pertinent i em facin confiança". 

La intenció de l'actual alcalde és donar continuïtat al treball que s'ha fet en els darrers quatre anys. "Hem fet molta feina però queden pendents algunes qüestions que no hem d'obviar, com el Centre de Dia", s'ha sincerat. "Vaig insistir molt en el Centre de Dia, i no me n'he sortit. No vull buscar excuses, però ha estat molt difícil concertar les places que necessitaríem per poder-lo obrir. Entre l'aplicació del 155 i els canvis de govern dels últims anys a la Generalitat, no ha estat possible tirar-lo endavant", ha afirmat Josep Lara. 
 
"Per poder obrir el Centre de Dia ens cal resoldre la concertació de places amb la Generalitat, no tant la qüestió del finançament, perquè de finançament ara mateix en trobem", ha incidit Lara. Per tot plegat, ha assegurat que vol treballar per aconseguir aquesta fita en la propera legislatura. "El fet de no haver pogut engegar el Centre de Dia és una espina clavada, em feia molta il·lusió poder donar aquest servei a Guardiola, però la Generalitat ha estat molt poc operativa aquests últims quatre anys", ha indicat Lara. 

L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà adjudicarà a l'abril la sala polivalent i la gespa artificial del camp de futbol a l'abril, així com la substitució de tubs de fibrociment i acabaments a la plaça de l'Ajuntament. "Aquest mandat, els ajuntaments hem tingut molta sort de la Diputació de Barcelona, que ens ha atorgat subvencions per fer diferents projectes", ha reflexionat Lara.

Bagatge polític

Josep Lara (Guardiola de Berguedà, 1969) és alcalde de Guardiola de Berguedà, educador social i presideix les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà, distingides amb la Creu de Sant Jordi de 2018. A més, va estrenar-se com a president del Consell Comarcal del Berguedà el passat mes d'octubre. 

El 2015 Josep Lara va ser el candidat de Convergència i Unió (CiU) a l'Ajuntament de Guardiola, en substitució de Montserrat Ribera que encapçalava el govern del municipi des de 2003. Abans de ser alcalde, Lara va ser regidor durant dues legislatures (2007-2011 i 2011-2015). En aquest període, va ocupar el càrrec de tinent d'alcalde i mà dreta de Ribera, que en el seu dia també va ser presidenta del consell comarcal.