Guardiola adjudicarà la sala polivalent i la gespa artificial del camp de futbol a l'abril

També licitarà la substitució de tubs de fibrociment i acabaments a la plaça de l'Ajuntament

21 de març del 2019
Actualitzat a les 18:42h
Prova de la gespa artificial al camp de futbol de Guardiola de Berguedà.
Prova de la gespa artificial al camp de futbol de Guardiola de Berguedà. | Cedida
Guardiola de Berguedà ha tret a concurs públic el projecte de pista poliesportiva coberta i la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol. També ha obert el procés per licitar la substitució de tubs de fibrociment i acabaments a la plaça de l'Ajuntament. L'alcalde de Guardiola, Josep Lara, ha explicat a NacióBerguedà que, en la junta celebrada aquest matí, l'equip de govern ha acabat de tancar els darrers detalls d'aquests "tres grans projectes", un pas que permetrà que en poques setmanes comencin les obres de tres actuacions que "són claus pel futur de Guardiola". 

L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà es va veure obligat a tancar, i posteriorment a enderrocar, el pavelló municipal d’esports fa deu anys. Des de llavors, el municipi requeria d'una carpa si volia organitzar actes a cobert sense dependre de les inclemències meteorològiques. Així doncs, la construcció de la nova sala polivalent permetrà organitzar activitats de lleure com sopars populars, actes o concerts sense patir per les condicions climàtiques. "El 2008 vam haver de demolir el pavelló, així que teníem la mancança d'un equipament d'aquestes característiques", ha explicat l'alcalde.

El govern del PDECat ha detallat que la primera fase d'obres, aprovada amb els vots contraris de l'oposició de Junts per Guardiola, consistirà en la fonamentació, estructura i estructura de cobert de l'obra, amb un pressupost de més de 430.000 euros que la Diputació de Barcelona finança en un 100%, mentre que el tancament definitiu es resoldrà més endavant.
 

Plànols del projecte per a la sala polivalent. Foto: Cedida


El termini d'execució de les obres per a la sala polivalent serà d'entre 3 i 5 mesos. Josep Lara ha exposat que, per a la cobertura de la pista poliesportiva, s'habilitarà "una estructura metàl·lica recoberta de planxa, no és obra, així que serà relativament ràpida de construir". Lara ha afirmat que l'obra s'adjudicarà d'aquí a uns 20 dies. "Ens asseure'm amb l'empresa per pactar si  l'obra pot fer-se en dos tempos, de manera que l'actuació s'aturi a l'agost mentre que se celebra la Festa Major", ha dit Josep Lara. Això evitaria que les activitats que es fan en aquell període es veiessin afectades per les obres. 

Gespa artificial al camp de futbol

Una de les tres actuacions per les quals s'ha obert ara el procés de licitació és també la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol.

L'alcalde relata que les obres costaran uns 250.000 euros. D'aquests diners, hi ha 200.000 euros que podran pagar-se amb un crèdit sense interessos que s'ha aconseguit a través de la Diputació de Barcelona. "La Diputació permet als ajuntaments que tenim un baix nivell d'endeutament, demanar ajuts de caixa, és com un crèdit a interès zero", ha ressaltat Lara. El consistori també aportarà 50.000 euros de fons propis. "Afortunadament l'Ajuntament de Guardiola està molt poc endeutat, hem fet els deures ben fets, hem baixat molt l'endeutament municipal, i això ens permet fer aquest tipus d'operacions de tresoreria", ha celebrat l'alcalde. 

El propòsit de substitució de la sorra per gespa sintètica és permetre que el CCR Alt Berguedà entreni i jugui amb les millors condicions possibles al camp de futbol que l'acull. El club va sorgir fa dos anys per donar sortida i unir esforços a la zona alta de la comarca. La temporada passada representaven el club fins a 12 equips, cinc més que l'anterior.

En aquest cas, el període d'execució de les obres serà d'entre 3 i 5 setmanes. Lara espera adjudicar les obres el mes d'abril i establir llavors quin és el millor calendari d'execució per a l'entitat esportiva. "No conec els seus calendaris, però s'intentarà adaptar a les necessitats del club. És un període breu d'obres que suposa l'equivalent a tres partits.  Tenint en compte que uns partits els juguen a casa i els altres fora, no ha de suposar un problema", ha afirmat Lara. El CCR Berguedà competeix fins el mes de maig, de manera que els treballs d'instal·lació de la gespa també podrien fer-se en acabar la temporada. 

Tubs de fibrociment i acabaments de la plaça de l'Ajuntament

Finalment, s'invertiran 90.000 euros en la substitució de tubs de fibrociment, amb un ajut de la Diputació de Barcelona. El consistori preveu substituir els tubs que queden d'aquest material per clorur de polivinil (PVC). Les obres complementaran la intervenció a la plaça, que va reformar-se l'any passat i on va substituir-se l'asfalt per llambordes de formigó.