Càritas Berga atorgarà beques per a estudis postobligatoris a joves en situació de vulnerabilitat

El projecte podrà tirar-se endavant gràcies a una ajuda de 6.000 euros de l'Obra Social "La Caixa"

Redacció
21 de març del 2019
Actualitzat a les 12:01h

L'Obra Social “la Caixa” va fer entrega a Càritas Parroquial de 6.000 euros pel projecte. Foto: Cedida


L'Obra Social "la Caixa" ha fet entrega a Càritas Parroquial de Berga de 6.000 euros pel projecte "Joves+Formació=Futur". L'objectiu de la iniciativa, expliquen els responsables de Càritas, és "el de garantir l'accés a la formació postobligatòria" als joves en situació de vulnerabilitat per ajudar-los a aconseguir "un futur millor". Càritas Berga ha posat sobre la taula que és gràcies a aquesta aportació que es podrà impulsar aquest projecte.

Se'n podran beneficiar "nois i noies de Berga que es troben en una situació social i econòmica vulnerable", per tal de no quedar exclosos del sistema de formació postobligatòria "amb els conseqüents desavantatges per insertar-se al món laboral", segons apunten des de Càritas Parroquial Berga.  

Fonts de Càritas detallen que ja fa anys que detecten "les dificultats de moltes famílies" a l'hora de fer front a les despeses bàsiques derivades de l'educació i la formació dels seus fills".

Una qüestió que pren encara més rellevància quan el fill o filla té un bon expedient acadèmic, però s'enfronta a dificultats econòmiques en haver de pagar "matrícules, llibres, material i desplaçaments, entre altres, especialment durant l'educació postobligatòria".  

El projecte oferirà beques als joves, doncs, per tal d'ajudar-los a assumir "les despeses de formació com quotes escolars, matrícules o llibres; el desplaçament per a la formació professional o universitària" i els facilitarà "poder realitzar els cursos necessaris per poder tenir més opcions d'accedir a una feina".