Pedret acollirà dissabte una jornada per donar a conèixer la conservació i millora dels rius

L'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Berga, que col·labora en la iniciativa, ha fet una crida a la participació de l'alumnat de les escoles de la ciutat en aquesta activitat

Redacció
21 de març del 2019
Actualitzat a les 11:02h

Imatge del riu Llobregat. Foto: Aj.Berga


Berga acollirà el Projecte Rius, una iniciativa que tindrà lloc aquest dissabte, 23 de març al matí, pels voltants del pont de Pedret i la Via Verda de la ciutat. L'objectiu del projecte és fomentar el teixit associatiu i el treball en xarxa del voluntariat ambiental, promoure la implicació de la societat en la gestió dels espais fluvials, i posar en marxa iniciatives per a la millora dels rius i de l'entorn de la ribera, mitjançant l'educació ambiental.

En aquest cas, es descobrirà el Llobregat a partir d'una inspecció fluvial, que consisteix en analitzar una sèrie de paràmetres que revelen l'estat de salut del tram de riu en qüestió. L'activitat és oberta a qualsevol persona o col·lectiu que hi vulgui participar, sense necessitat de tenir coneixements previs sobre rius tenint en compte que amb la iniciativa es vol estimular la participació activa de la societat en la conservació i la millora dels rius, de manera lúdica.
 
La idea la impulsa l'Associació Hàbitats, que va néixer l'any 1997 amb la intenció d'apropar les persones al medi, d'ajudar-les a conèixer les característiques dels ecosistemes fluvials, la biodiversitat, els valors ecològics i socioculturals, i de promoure la identificació i la solució dels problemes que els afecten. L'àmbit d'intervenció de Projecte Rius és el conjunt de conques fluvials de Catalunya. Paral·lelament, també es desenvolupa al País Valencià, Galícia, Madrid, Cantàbria i Portugal, impulsat per entitats de cada zona sota el nom de Xarxa Projecte Rius.
 
L'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Berga, que col·labora en la iniciativa, ha fet una crida a la participació de l'alumnat de les escoles de la ciutat en aquesta activitat.
Arxivat a