L'Escola Oficial d'Idiomes celebra la quarta setmana de la llengua francesa

El centre programarà un seguit d'activitats entre el 4 i l'11 d'abril, entre les quals conferències, un concert i la projecció de la pel·lícula "Mommy"

Redacció
20 de març del 2019
Actualitzat a les 11:12h
Escena de 'Mommy' de Xavier Dolan.
Escena de 'Mommy' de Xavier Dolan. | Promocional
L'Escola Oficial d'Idiomes del Berguedà celebra la quarta setmana de la llengua francesa entre el 4 i l'11 d'abril. En el marc de la setmana de la francofonia, el centre programarà un seguit d'activitats que s'encetaran dijous 4, a dos quarts de 7 de la tarda, amb una conferència sobre Bèlgica, també aprofundint en la seva relació amb el Congo, i fent una aproximació lliure de prejudicis i estereotips, a càrrec de Jean Bosco Botsho, a la Biblioteca de l'EOI. 

El 5 d'abril hi haurà un dels plats forts de la setmana: el concert de la Franfonia Nits, a càrrec del "Café de la Habana de Cadaqués" amb Nanu Ibáñez. Tindrà lloc a la Font del Balç de Gironella, a partir de dos quarts d'11 de la nit.

El 9 d'abril, a dos quarts de 6 de la tarda, a l'aula de 3r de l'EOI, Pilar Guix oferirà una conferència sobre l'argot francès. Així mateix, el dia 9, a les 7 de la tarda, la Biblioteca de l'EOI del Berguedà acollirà una xerrada sobre gastronomia francesa amb una degustació de formatges i cerveses belgues, a càrrec de Pilar Guix i Antonella La Rocca, respectivament. 

Per acabar, el dia 11 al Teatre Patronat, a dos quarts de 9 del vespre, es projectarà la pel·lícula quebequesa "Mommy" de Xavier Dolan (VOS). Així mateix, hi haurà una degustació de plats francòfons elaborats pels alumnes de francès de l'EOI del Berguedà, amb vins francesos. 

Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic general excepte l'activitat de l'11 d'abril, que tindrà un preu de 3 euros pels alumnes i de 5 euros pel públic general.

El professor de francès i secretari de l'EOI del Berguedà, Agustí Serrano, explica que "més enllà de les definicions i usos polítics, des de l'Escola Oficial d'Idiomes del Berguedà entenem i reivindiquem la francofonia com un espai d'intercanvi i de col·laboració entre un conjunt d'individus que comparteixen l’ús del francès. Aquest fet representa una oportunitat per descobrir d'altres pobles i realitats afavorint l'entesa entre ells".

Segons afirma Serrano, "viure el francès és unir-se a nous mons i noves dimensions, 80 països dels cinc continents i 900 milions de locutors: des del Senegal de Léopold Sédar Senghor a la Martinica d'Aimé Césaire passant per la Nova Caledònia de Georges Baudoux, l'Algèria d’Albert Camus i Mohammed Dib, el Mali d'Amadou Hampaté Bâ, la Costa d'Ivori d'Ahmadou Kourouma, el Camerun de Mongo Beti, el Canadà de Xavier Dolan, el Marroc de Tahar Ben Jelloun, la Bèlgica de Jacques Brel, la França d’André Malraux, el Líban d’Amin Maalouf, la Rússia d’Andreï Makine i la Indoxina de Marguerite Duras entre tants d'altres".
Arxivat a