La Fira del Motor es prepara per omplir d'ambient Gironella sense les desfilades de moda al Blat

L'equipament es troba en obres de manera que els comerciants no hi podran fer activitats, si bé es mantenen amb força els plats forts de la mostra: l'exposició de concessionaris i la trobada de clàssics

19 de març del 2019
Actualitzat a les 15:32h
La presidenta dels comerciants, Núria Masforroll, amb la regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Sallés.
La presidenta dels comerciants, Núria Masforroll, amb la regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Sallés. | Pilar Màrquez Ambròs
Gironella es prepara per a una nova edició de la Fira del Motor. La regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Sallés, ha presentat aquest dimarts les principals novetats de la fira, que transformarà un any més el centre de la vila. 

Enguany, els actes de la fira gironellenca que dona la benvinguda a la primavera es concentren en un sol dia, diumenge. El Local del Blat es troba en obres i, per tant, els comerciants no faran les ja clàssiques desfilades de moda ni hi haurà estands en aquest punt. "Això sí, els botiguers  lluiran les seves millors gales i faran les promocions de fira directament en els seus comerços", ha puntualitzat la regidora de Promoció Econòmica, acompanyada de la presidenta de l'Associació de Botiguers i Comerciants de Gironella, Núria Masforroll. 

"Gironella celebra la seva Fira del Motor diumenge 24 de març, per un dia serem capital del motor de la comarca, haurà començat ja la primavera i heu de pensar que les ganes de fira són enormes", ha anunciat Maria Àngels Sallés envoltada de cotxes clàssics en una roda de premsa que s'ha fet al Taller Codina de Gironella. El plat fort serà l'onzena trobada de cotxes clàssics, a la plaça Pi i Maragall, a partir de les 9 del matí. "Aquest punt de la vila s'omplirà de cotxes antics, són cotxes fantàstics, cal dir que l'afició als cotxes clàssics va en augment, i la trobada que organitza l'Escuderia Gironella i el Casal de la Gent Gran La Llar, és una gran oportunitat per gaudir-ne", ha assegurat Maria Àngels Sallés. 

Durant el matí de diumenge, l'Avinguda Catalunya es convertirà en un gran aparador comercial amb la presència de deu concessionaris, paradetes i l'actuació dels Castellers de Berga i els Castellers de Santpedor, que encetaran temporada a la cruïlla amb carretera de Casserres. A més, el Carrer Balmes tornarà a acollir l'espai d’entitats, on diverses entitats del municipi mostraran la feina que realitzen. També hi situarà un estand l'Ajuntament de Gironella. 
 

Presentació de la Fira del Motor 2019. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"A Gironella estem d'obres, tenim el poble una mica capgirat, per millorar-lo, evidentment; i això fa que hi hagi alguns canvis", ha advertit Sallés. Entre aquests canvis, també cal tenir en compte que les parades d'artesana i alimentació s'ubicaran al carrer Farguell i a la plaça Doctor Armengou, en comptes de situar-se a l'Avinguda Catalunya. D'altra banda, l'exposició del 32è concurs de dibuix infantil es portarà a terme a la Fundació Residència Sant Roc. "Ja fa anys que els nens i nenes fan els dibuixos a les escoles, aquest any exposarem aquests dibuixos a la residència; és una mostra  que val la pena visitar, per descobrir com els infants perceben la fira", ha dit Sallés. Per la reforma de la plaça de l'Estació, les atraccions que habitualment s'hi situaven, aniran ubicades en un espai de pàrquing proper. 

Campanya de dinamització del comerç sostenible i de proximitat

Amb motiu de la fira també s'enceta la campanya #Gironellaéscomerç, del 16 al 24 de març. La campanya busca premiar i fidelitzar els clients que de forma habitual compren al municipi. Des de l’ajuntament s’han repartit butlletes a tots els comerços i establiments de la vila. Per a poder participar els usuaris hauran de realitzar 4 compres per un valor de 15 euros o més en diferents establiments del 18 al 24 de març, i dipositar la butlleta degudament segellada el dia de la Fira del Motor a la carpa de l’Ajuntament de Gironella a l’espai de les entitats, al carrer de Balmes.

La regidora de Promoció Econòmica ha explicat que amb aquesta campanya s’intenta aplicar la sostenibilitat per promoure el comerç de proximitat. L’agraïment per aquells qui participin en la campanya pot ser doble. En primer lloc, podran participar en el sorteig de 25 kits de compra sostenible, que consten d'una bossa reutilitzable i un kit de tuppers. A tots els participants, se'ls obsequiarà amb un tupper, limitat a 130 unitats.  

El sorteig tindrà lloc el diumenge 24 de març a la carpa de l'ajuntament a les 7 de la tarda, dins els actes de la Fira del Motor.  Els guanyadors rebran un kit de compra sostenible, i la resta de participants podran passar a recollir el tupper del 27 de març al 12 d'abril a l'ajuntament en horari d’atenció al públic. 

Aquest any Gironella també s'afegeix a la tercera setmana del comerç de Catalunya, del 25 al 31 de març. A partir del dia 25, s'haurà d'anar a comprar amb tres establiments perquè et segellin les butlletes. "Hi haurà un qüestionari sobre residus, i la gent haurà d'endevinar els residus que hi hagi amagats als diferents aparadors; un cop tens la butlleta feta, si les guardes, et regalaran uns bujols petits de diferents que pots fer servir de llapisser", ha explicat Núria Masforroll. 

Dissabte, ruta històrica per la Gironella del segle XVII

L'absència de les activitats al Local del Blat fa que dissabte no hi hagi les activitats de fira que s'acostumaven a celebrar. Ara bé, hi haurà una visita teatralitzada amb sortida de la plaça Doctor Armengou, a partir de dos quarts de 8 de la tarda. La visita, a càrrec del grup teatral La Paparra i amb el sistema de taquilla inversa, es tornarà a repetir diumenge a les 12 del migdia.

També es faran aquestes visites el dissabte i el diumenge 20 i 21 d'abril. La companyia teatral destinarà els beneficis aconseguits durant les visites per a les malalties del cor i les cardiopaties.