L'Escola Vedruna de Berga participa en una matinal formativa sobre noves tecnologies

Alumnes des de P5 fins a secundària, han pogut mostrar a gairebé 400 docents com la tecnologia els acompanya en el procés d'aprenentatge

per Redacció, Berga, 18 de març de 2019 a les 13:47 |
La jornada ha fet una inversió de rols on nois i noies han fet de professors i han posat en pràctica el seu domini de les noves tecnologies. | Vedruna Catalunya
Les escoles Vedruna de Berga, Artés, Cardona, Manresa, Sallent i Puigcerdà han participat en la jornada formativa Ed Tech organitzada per la xarxa d'escoles de la fundació Vedruna Catalunya Educació, i que va tenir lloc dissabte al CaixaFòrum de Barcelona. Més de 280 alumnes van fer "de professors" durant una matinal d'activitats, presumint d'enginy i domini de les noves tecnologies. Fonts de Vedruna Berga, han defensat que Chromecamp és una activitat adreçada al professorat amb una característica particular: "s'inverteixen els rols". Alumnes des de P5 fins a secundària, han pogut mostrar així a gairebé 400 docents com la tecnologia els acompanya en el procés d'aprenentatge.
 

Els alumnes de Vedruna Berga han presentat cinc projectes. Foto: Vedruna Berga


En la matinal, l'Escola Vedruna Berga hi ha presentat fins a 5 projectes: L'experiència 'Un viatge a través del temps' de 6è primària; 'La vida al fons marí' de 1r ESO; 'Salsa Vedrunisca' de 2n ESO; 'La patum des de diverses mirades' de 2n ESO; i 'Els guardians del temps' de 3r ESO.    

En global, la jornada ha inclòs més de 70 activitats i s'han presentat aplicacions i ginys com roba amb tecnologia portable dissenyada per als mateixos nens i nenes, un mapping per projectar en façanes o monuments, projectes de realitat augmentada o idees per fer les classes més didàctiques. 
 

Alumnes de Vedruna Berga a les jornades. Foto: Vedruna Berga


La finalitat del programa d'activitats ha estat, segons fonts de l'organització, compartir també  amb tota la comunitat educativa tot allò que han pogut desenvolupar a les aules després de la implementació dels chromebooks com a eina habitual de treball. La jornada ha comptat amb l'assistència de professionals de les noves tecnologies com professorat universitari, experts en innovació en el camp de l'educació i un representant de Google, entre altres. 

 

Participació