Una quinzena de persones participen a Berga en una ruta sobre la dona a la Guerra Civil

L'activitat inclosa en els actes sobre memòria històrica ha acabat amb una visita al tram circular dels túnels subterranis de la plaça de Sant Pere

Redacció
18 de març del 2019
Actualitzat a les 12:29h
Visita guiada sobre el paper de la dona a la Guerra Civil.
Visita guiada sobre el paper de la dona a la Guerra Civil. | Aj.Berga
Una quinzena de persones han realitzat aquest cap de setmana una ruta guiada per Berga per tal de conèixer el paper de la dona en la lluita antifeixista durant la Guerra Civil. La historiadora Roser Valverde, que també és regidora de govern, ha guiat els assistents a través de l'itinerari que van realitzar les tropes franquistes el 2 de febrer de 1939, en la seva entrada a la capital berguedana. Valverde ha relatat el dia a dia de les dones en la lluita antifeixista durant aquest període. L'activitat inclosa en els actes sobre memòria històrica ha acabat amb una visita al tram circular dels túnels subterranis de la plaça de Sant Pere. 
 
Berga dona continuïtat així durant el mes de març al cicle "Rescatem la Memòria, Recuperem la Dignitat" que es mantindrà actiu fins al febrer del 2020, coincidint amb el 80è aniversari de l'entrada de les tropes del règim de Franco. Una altra de les activitats programades per aquest mes de març serà l'acte d'homenatge a Josep Fornell i Vilella (Berga 1898 - 1964) amb la presentació del seu llibre de poemes "Ones de nit i d'argent". L'activitat es farà el 22 de març a dos quarts de 8 del vespre a la sala de plens de l'Ajuntament de Berga. Comptarà amb la participació del curador i editor de l'obra, Jaume Huch, dels rapsodes Sònia Ferrer i Jordi Torrabadella, del regidor d'ERC Ramon Camps i de l'alcaldessa Montse Venturós.
 
 
Fins a final de mes, el Museu Comarcal acull l'exposició "Ramon Vinyes, el berguedà més universal", una mostra que s'ha recuperat amb motiu de les activitats per a la memòria històrica. 
Arxivat a