El PSC de Berga afirma que prepara un programa basat «en els problemes de la gent» i no en el procés

Abel García adverteix, acompanyat del senador i expresident de la Generalitat, José Montilla, que "no ens trobaran en batalles que afectin fora del límit de la ciutat" perquè "estem per construir i no per dividir"

18 de març del 2019
Actualitzat el 20 de març a les 14:36h
El candidat Abel García amb altres membres del PSC i l'expresident José Montilla.
El candidat Abel García amb altres membres del PSC i l'expresident José Montilla. | Cedida
El PSC de Berga ha posat en marxa una campanya de recollida de propostes pel futur programa municipal. Per aquest motiu, el candidat Abel García, acompanyat del senador i expresident de la Generalitat, José Montilla, van ser dissabte al mercat setmanal de la capital berguedana que se celebra al passeig de la Indústria. 

El cap de llista socialista, Abel García, va explicar-hi que els eixos bàsics del seu programa electoral seran la promoció econòmica, la sanitat i l'Hospital Comarcal Sant Bernabé, el manteniment de l'espai públic i l'àmbit esportiu des de la inclusió social i com a qüestió també econòmica. "Estem molt contents que, una de les persones que més ha treballat per construir i pel progrés com ha estat el president Montilla, ens acompanyi en la posada en una cosa tan important com la posada en marxa de la recollida de propostes pel nostre programa", va valorar García. L'alcaldable va apuntar que l'objectiu és "posar Berga on toca" i recuperar-ne "la capitalitat" perquè ara mateix "la ciutat es trobada "aturada" i "molt poc dinamitzada". 

Abel García creu que Berga ha de tenir "un lloc central important" en la capitalitat de la comarca, però també a la Catalunya Central. "No només per un àmbit geogràfic sinó pel potencial que té aquesta ciutat, estem disposats a deixar fins a l'última de les nostres energies per aconseguir-ho", ha exposat García. El candidat del PSC va advertir, a més, que "no ens trobaran en batalles que afectin fora del límit de la ciutat de Berga" perquè "estem per construir i no per dividir".

García va defensar que el seu serà "un programa realista" amb la situació econòmica del consistori, però sense renunciar a la recerca de subvencions. "Aquests anys ha semblat que aquesta situació obligava a tenir una ciutat parada, inhàbil, immòbil, i aquí el primer que farem serà activar tots els mecanismes per concórrer amb ajudes com eren els FEDER", ha dit. "Treballarem per atraure recursos per la ciutat", ha afegit García. 
 

Abel García i José Montilla durant una conversa amb un grup de veïnes de Berga. Foto: Cedida


L'alcaldable del PSC va reiterar que l'objectiu de la candidatura "és governar" perquè "estic segur que els nostres votants i aquells que ens puguin escoltar i veure la sinceritat dels nostres plantejaments, veuran que som el braç executor de les seves necessitats" perquè "les necessitats d'una ciutat són allò més proper: estar al servei dels ciutadans, ajudar i resoldre els problemes dels homes, les dones, els nens, les nenes, els avis i les àvies de Berga". García va expressar, a més, que "el fet de no haver viscut al 100% a la ciutat m'aporta una objectivitat i una distància, de la qual crec que en podem treure un profit". 

José Montilla va donar suport a García, tot recordant que "som en un moment polític en el qual els elements més emocionals, sentimentals, de política nacional, i fins i tot internacional, acaben, una mica, impedint, fent que es parli poc dels problemes de la gent, però els problemes de la gent troben la solució als ajuntaments".

El paper "poc reconegut" d'alcaldes i regidors

Montilla va incidir en què, fins ara, "s'ha reconegut poc la feina que fan els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del nostre país". Segons l'expresident de la Generalitat, "la construcció del país es fa en gran part des dels pobles i les ciutats, i en això han tingut una responsabilitat importantíssima les persones de tots els partits" que han passat pels ajuntaments. 
 

Membres de la candidatura socialista que encapçalarà Abel García a Berga amb José Montilla. Foto: Cedida


Montilla va subratllar que en l'àmbit municipal cal treballar en temes com ara l'habitatge, l'educació, el medi ambient o la promoció econòmica. "Hi ha ajuntaments que han fet un gran paper per generar llocs de treball i atreure inversions", ha determinat el senador i expresident.

"Estic segur que, des de la candidatura d'Abel García, es farà una proposta programàtica basada en els problemes de la gent de Berga, que els ciutadans acabaran premiant". Segons José Montilla, "no es tracta d'estar parlant sempre del mateix, i a vegades d'algunes coses que no són a les mans de la gent que en parla, no solucionarem els problemes de la humanitat des d'una ciutat o un poble, però posarem grans de sorra perquè la gent pugui viure millor i ser més feliç". 
Arxivat a