S’ha de menjar fruita, però variada

Xavier Gonzàlez-Costa
16 de març del 2019
Actualitzat a les 3:43h
Il·lustracions: Bet Calderer / Text: Xavier Gonzàlez-Costa
Il·lustracions: Bet Calderer / Text: Xavier Gonzàlez-Costa
Si de petits aprenem que només les pomes són bones per menjar, quan ens presentin una pera ens causarà rebuig i no en voldrem ni sentir parlar. En canvi, si ens ensenyen que, a més a més de pomes, també hi ha peres, i plàtans, i préssecs, i taronges, i cireres, i albercocs... quan un dia se’ns ofereixi, per exemple, una pruna, o fins i tot un dàtil o una papàia tropical, tindrem ganes de tastar-la i gaudirem d’un nou sabor i d’una vida més rica en gustos i colors. I, no, això no és cap campanya per incentivar el consum de fruita, és només una metàfora.
 
 
Xavier Gonzàlez-Costa va començar a viatjar als vuit anys acompanyant a Juli Verne i a Tintin. Després, de gran, ha anat a veure si és veritat, cooperant amb la desapareguda organització “Viatgers sense Fronteres" que va presidir des de la seva fundació. És escriptor autodidacta, de formació acadèmica en el món de les ciències. Ha guanyat diversos premis de poesia i de teatre. Com a actor, porta més de vint-i-cinc obres de teatre al sarró del Garrofa, que va interpretar durant vint-i-sis Nadals als Pastorets de Berga.
 
Bet Calderer és una Berguedana de Barcelona, artista i grafista. Sortida dels forns de la Facultat de Belles Arts de la capital, se sent orgullosa de poder dir que va començar a treballar al costat Pepe Calvo, amb qui va aprendre l'ofici de donar solucions de disseny gràfic per a empreses com Coca-cola, Santiveri, Martínez-Bimbo, Marcilla, etc. Des de fa quinze anys ha fet de la seva passió, la pintura i el dibuix, el seu modus vivendi. Ha col•laborat amb Ibèrica de danza amb l'escenografia pictórica de l'espectacle “Las estaciones”.