Les entitats esportives creen una taula de treball per plantejar reptes i resoldre necessitats

La Taula Esportiva de la Ciutat de Berga està formada per onze entitats amb aproximadament 2.500 socis, i més de 1.100 esportistes federats

16 de març del 2019
Actualitzat el 22 de març a les 17:14h

Presentació de la Taula Esportiva de Treball de la Ciutat de Berga amb l'assistència de candidats i representants polítics. Foto: Marc Canturri


Les entitats esportives de la ciutat de Berga s'han unit per crear una taula de treball que les ajudi a coordinar-se en sintonia, plantejar reptes i reclamar millores a les administracions públiques. La Taula Esportiva de la Ciutat de Berga (TECB) està formada pel Club Atlètic Berga, els Joves Atletes del Berguedà (JAB), els Mountain Runners del Berguedà, el Club Esqui Berguedà, el Club Triatló Berga, el Club de submarinisme PedraforcaSub, el Berga Tennis Club, el Club Esportiu Berga, el Basquet Berga i l'Handbol Berga.

La iniciativa s'ha presentat aquesta setmana en una trobada on van convidar-se els caps de llista i membres dels diferents partits polítics que es presenten a les eleccions municipals del 26 de maig a Berga. 

La taula de treball està formada per onze entitats amb aproximadament 2.500 socis, i més de 1.100 esportistes federats. Aquesta taula vol créixer, a partir d'ara, per defensar  els interessos i les necessitats de l'activitat esportiva a Berga, tal i com ha exposat el tresorer del Club Bàsquet Berga, Cesc Mas.

Els representants de les entitats esportives han posat en valor, en l'acte que s'ha celebrat aquest dijous a la seu dels Mountain Runners, la riquesa que suposen les diferents modalitats esportives per a la capital berguedana, ja que és la manera com els clubs i els seus esportistes contribueixen "a la difusió de la marca de Berga arreu de l'Estat".

A més, han enumerat les múltiples activitats que s'organitzen a la població durant l'any com la Sant Silvestre, els 5 i 10 quilòmetres urbans, la Berga-Rasos-Berga, la Berga Trail dels Mountain Runners, el Campionat de Catalunya de Tennis per equips, la Travessia de la Baells, el Trofeu Antoni Sabata, entre molts altres. Entre els esportistes de la ciutat han destacat també noms com Clàudia Sabata, Núria Cascante, Toni Baños, Ivan Camps i Alex Hernández.

 

Assistents a la presentació que s'ha realitzat a la seu dels Mountain Runners. Foto: Alfonso López

 


Reclam de manteniment i de projectes com la pista d'atletisme 

Per tot plegat, la taula de treball reivindica un seguit de millores per fer créixer l'esport al Berguedà en els pròxims anys. Per exemple, es demanen actuacions de millora i manteniment a les zones esportives, així com la seva senyalització. També es posa sobre la taula la necessitat de construir una pista d'atletisme, habilitar un rocòdrom indoor, un circuit d'orientació a la serra de Noet o a Mas d'Embosc o una via ferrada a Queralt. Sense que s'oblidi la necessària coordinació amb Diputació de Barcelona i Consell Comarcal del Berguedà per al manteniment dels senders, la creació de rutes per BTT o caminades, i l'obertura i manteniment de lavabos públics en aquestes zones. 

La presentació de la Taula Esportiva de la Ciutat de Berga va comptar amb la plena atenció del regidor d'Esports, Ivan Sànchez (CUP), i de candidats a les llistes com Jordi Sabata de Junts per Berga; Abel García del PSC, que també és conseller comarcal d'Esports; o Joan Torres, alcaldable de Berga En Comú, així com de representants d'Esquerra Republicana.

Les entitats hi van defensar que "l'Ajuntament de Berga ha d'establir els objectius de la seva política esportiva d'acord amb la política municipal i ha de determinar totes les necessitats en equipaments" amb una planificació prèvia i contacte continu amb les entitats, com a mínim d'un cop al trimestre, i amb les federacions. També es va reclamar l'augment de franges horàries per entrenar als pavellons i pistes escolars, entre altres. 
Arxivat a