Turisme

Últims dies d’inscripció per participar a «Benvinguts a Pagès» que torna al Berguedà al juny

Dilluns és la data límit perquè les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres, els restaurants, els allotjaments i les activitats complementàries s'inscriguin per participar al cap de setmana de portes obertes de la pagesia catalana

per Redacció , Berga, 15 de març de 2019 a les 14:16 |
Uns nens visitant una explotació porcina. | Benvinguts a pagès
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'experiència 'Benvinguts a Pagès' torna al Berguedà el cap de setmana de l'1 i 2 de juny. La gran festa de la pagesia catalana manté les inscripcions obertes per a les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres, els restaurants, els allotjaments i les activitats complementàries que vulguin participar del projecte. Les inscripcions, que es poden fer a través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat, es tancaran el proper dilluns 18 de març en una iniciativa que s’ha consolidat i suma més de 55.000 visitants en les tres edicions anteriors. Tots els agents interessats es poden inscriure de manera gratuïta a partir de les opcions 'Sóc pagès', 'Sóc restaurador', 'Tinc un allotjament' i 'Activitat complementària', introduint les dades per formar part de l'oferta de Benvinguts a Pagès.
 

Esdeveniment de país

El cap de setmana de portes obertes de la pagesia catalana s'ha convertit en una proposta de país que arriba a totes les comarques i permet conèixer l'origen dels productes alimentaris que es consumeixen diàriament, facilita un contacte proper amb els pagesos, ofereix l'oportunitat d’omplir el rebost, desestacionalitza el turisme i potencia el redescobriment del territori.

 

L'experiència permet conèixer l'origen dels productes alimentaris. Foto: Benvinguts a Pagès

 
Visites gratuïtes

L'esdeveniment gira al voltant de les visites gratuïtes a les granges i explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país i s'articula com una proposta lúdica rodona que compta amb la participació de restaurants, amb el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat, d'allotjaments i de nombroses activitats complementàries. Les visites, que no cal reservar amb anterioritat, es completen amb tastos de productes i l'oportunitat d'omplir el rebost en una experiència única en què consumidors i pagesos d'arreu del país estableixen una relació directe.

El públic podrà escollir un ampli ventall de visites a granges i pagesos a través d'una oferta inigualable de productes del territori i de temporada d'horta, fruita, verdura, làctics, cereals, carn, peix, oli, mel, cereals, etcètera. En l'edició de l'any passat es van programar prop de 900 activitats durant tot el cap de setmana de portes obertes de la pagesia catalana.
 
Iniciativa que suma

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del Departament d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i de l'Agència Catalana de Turisme. Hi col·laboren la Fundació Alícia, els consells comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme així com  nombroses entitats i associacions del sector d'arreu de Catalunya.

 

Participació