La Patum centra un dels projectes d'Erasmus+

Alumnes de l'Escola Diocesana de Navàs rebran la visita d'estudiants de Polònia, Turquia, Finlàndia, Anglaterra i Lituània

per Redacció, 13 de febrer de 2015 a les 11:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Alumnat Erasmus+ de l'Escola Diocesana de Navàs Foto: Ajuntament de Berga


La Patum serà la celebració catalana que els alumnes de segon d'ESO de l'Escola Diocesana de Navàs presentaran als companys de Polònia, Turquia, Asland Islands (Finlàndia), Anglaterra i Lituània, que visitaran el Bages i el Berguedà en el marc del projecte Erasmus+. En aquest, els diferents alumnes compartiran quatre dies d'aprenentatge i immersió cultural, amb l'objectiu de crear una pel·lícula d'animació.


El projecte abastarà dos cursos escolars i inclou diversos intercanvis cap als països participants, on es realitzaran tallers específics per a poder confeccionar finalment el film. En el cas de Catalunya, s'aprofundirà en la pràctica d'emmotllar personatges amb plastilina, entre d'altres, i la temàtica girarà entorn de la Patum. Per aquest motiu, i segons ja va aprovar el Patronat de la Patum en la darrera reunió, el 6 de març es visitarà la Casa de la Patum de Berga i es coneixerà de primera mà quin és el procés de restauració de la seva comparseria. Els alumnes també aprendran les tècniques per confeccionar les carotes i el procés per vestir els Plens. 

 

Participació