Municipis

Instal·len fanals amb llums LED a l’entorn de l’Ermita de Sant Marc de Gironella

Aquesta zona no disposava d'il·luminació ja que la connexió amb la xarxa municipal d'enllumenat era inexistent; l'actuació s'ha pogut fer amb una subvenció de 8.717,94 euros de la Diputació

per Redacció, Berga | 14 de març de 2019 a les 14:34 |
Gironella ha instal·lat sis fanals fotovoltaics autònoms. | Aj.Gironella
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Gironella ha instal·lat sis fanals fotovoltaics autònoms amb lluminària LED a la zona de l'Ermita de Sant Marc. Aquesta zona no disposava d'il·luminació ja que la connexió amb la xarxa municipal d'enllumenat era inexistent, i la seva extensió era complicada i costosa.
 
La regidora d'Entorn Urbà, Sílvia Corbera, ha destacat que aquesta actuació dona resposta a les nombroses peticions dels vilatans i de l’Associació de Veïns de Cal Bassacs, ja que és un espai molt visitat, i explica que és una prova pilot, amb la opció de repetir l’actuació en altres espais i camins propers al nucli que es troben en una situació similar. Els fanals s’han repartit al llarg del camí per accedir a l’Ermita, no requereixen instal·lació elèctrica i tenen una autonomia de fins a 15 dies amb baixa insolació.
 
L'ajuntament ha rebut una subvenció de 8.717,94 euros procedents de la Diputació de Barcelona per portar a terme aquesta actuació, que ha cobert totalment el cost dels fanals, havent l'ajuntament de fer-se càrrec de la instal·lació.
 
Aquesta actuació se suma a la reforma de l’enllumenat que va començar el passat 2018 per renovar totes les lluminàries municipals a tecnologia LED, que està previst acabar-se aquest 2019; i la renovació de les torres de llum del camp de futbol, i les llums del pavelló, també amb tecnologia LED. 

 

Participació