Berga obre les bosses de deixalla abandonades al Menfis i aixeca actes per multar els incívics

El regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, explica que la Policia Local ha aixecat "entre 8 i 9 actes per iniciar procés sancionador" contra persones que havien llençat la brossa a la zona

12 de març del 2019
Actualitzat a les 12:08h
Aquest dilluns es va procedir a l'obertura de bosses abans de retirar-les per localitzar documentació dels infractors.
Aquest dilluns es va procedir a l'obertura de bosses abans de retirar-les per localitzar documentació dels infractors. | Pilar Màrquez Ambròs
La Policia Local de Berga ha aixecat "entre 8 i 9 actes per iniciar procés sancionador" contra els incívics que els últims dies han deixat bosses de deixalles a la zona de l'antiga discoteca Menfis. El regidor de Medi Ambient de Berga, Eloi Escútia, ha explicat a NacióBerguedà que aquest dilluns, en presència d'una patrulla policial, es va procedir a l'obertura de bosses per intentar esbrinar la identitat dels responsables. Amb aquest procediment, s'han localitzat factures, nòmines i documents que han de permetre conèixer la identitat de les persones que han comès aquestes infraccions i, per tant, començar el procés per generar expedients sancionadors.

Eloi Escútia ha defensat que l'Ajuntament de Berga continuarà actuant contra les conductes incíviques relatives a l'abandonament de brossa, ja sigui en aquest punt de la ciutat o en altres. Eloi Escútia ha admès també que aquest és un punt especialment conflictiu perquè s'ha convertit en un abocador habitual de deixalles per algunes persones incíviques, després que al novembre s'implementés el porta a porta. El Consell Comarcal del Berguedà va retirar fa una setmana els contenidors de deixalles que quedaven a la zona, els darrers que hi havia al nucli urbà de la capital de comarca, per tal d'evitar que aquestes actituds es continuessin repetint.

Això no ha evitat, però, que durant els últims dies, s'hagin tornat a acumular una gran quantitat de bosses, tal com han denunciat els veïns a aquest diari. Tal com ja va explicar-se des del consistori la passada tardor, el consistori té la voluntat de controlar les actituds incíviques i fer un seguiment de la brossa que es tira forca de lloc per identificar qui són les persones responsables i sancionar-les. 
 

Deixalles abandonades a la zona del Menfis aquest dilluns. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Eloi Escútia ha afirmat que "les persones que abandonin deixalles, són coneixedores que aquesta actitud hi està subjecta [a sancions]". Així mateix, el regidor ha recordat la voluntat del consistori de "repetir el procediment" en casos d'abandonament de brossa. 

L'ordenança de convivència del 2008 prohibeix abandonar deixalles i preveu sancions per les infraccions lleus dels 75 als 750 euros, de 750 fins als 1.500 les greus i de 1.500 fins a 3.000 euros les molt greu. Ara bé, Escútia ha exposat també que, a l'hora d'aplicar sancions, Berga pot acollir-se a la llei reguladora de residus que contempla sancions mínimes de 120 euros per a les infraccions lleus i màximes de 30.000 euros per a les infraccions molt greus en municipis de menys de 50.000 habitants. 
Arxivat a