Vilada homenatja Aurora i Prudenci Bertrana amb dues plaques de record

El llegat literari i artístic de la família Bertrana és l’ensenya més destacable del patrimoni cultural del municipi en l’últim segle, segons s'ha destacat

11 de març del 2019
Actualitzat el 14 de març a les 14:40h
Col·locació d'una de les plaques a les Eres de Guardiolans.
Col·locació d'una de les plaques a les Eres de Guardiolans. | Consell Comarcal del Berguedà
Vilada ha col·locat aquest dissabte dues plaques al municipi en homenatge a l'estada al poble de Prudenci Bertrana (Tordera, 1867–Barcelona, 1941) i d'Aurora Bertrana (Girona, 1892 - Berga, 1974). Una de les plaques s'ha col·locat a les Eres de Guardiolans, la casa on l'escriptora Aurora Bertrana va passar tots els seus estius a partir de l'any 1956, i l'altra a la Casa Comellas. El llegat literari i artístic de la família Bertrana és l’ensenya més destacable del patrimoni cultural del municipi en l’últim segle, segons s'ha destacat.

Durant l'acte, s'ha recordat el llegat d'ambdós escriptors i s'ha recordat que els berguedans Ramon Anglerill i Montserrat Espelt van ser els qui van acollir Aurora Bertrana a casa seva a mitjan segle XX, per tal que ella pogués dedicar-se plenament a les seves novel·les. El seu pare Prudenci, també escriptor, s'havia refugiat ja al poble amb la resta de la família Bertrana l'any 1936, a causa de la guerra. 

Un cop que s'han col·locat les plaques, s'ha procedit a inaugurar l'Exposició Bertrana al Local Pirinenc, una mostra que es podrà visitar fins al 16 de març. A l'acte hi ha intervingut l'alcaldessa de Vilada, Montse Badia, la presidenta d'Òmnium Cultural del Berguedà, Montserrat Soler, els estudiosos Dani Montañà i Pep Rafart, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara. 
 

Una segona placa s'ha col·locat a Casa Comellas. Foto: Consell Comarcal del Berguedà