Primàries Berga pren forma amb l'objectiu de concórrer a les eleccions municipals

Si el projecte acaba consolidant-se, el 26 de maig concorrerien fins a quatre llistes independentistes a la ciutat

11 de març del 2019
Actualitzat a les 21:51h
Un votant a les passades eleccions municipals.
Un votant a les passades eleccions municipals. | Martí Albesa
Un grup ciutadà ha decidit impulsar Primàries Berga amb la voluntat d'aconseguir una llista independentista unitària a les eleccions municipals del 2019. Un centenar de persones hauria respost a la crida inicial feta pel grup promotor, segons ha pogut saber NacióBerguedà. Per tal de posar en marxa el procés, estudiar-ne la viabilitat i la manera de fer-ho, els impulsors van celebrar dissabte al vespre una reunió a l'Hotel Berga Park. A la reunió hi van assistir una trentena de berguedans i berguedanes. 

"A la vista que els partits berguedans i els seus referents catalans no accepten el plantejament i pretenen continuar amb la manera de fer política de sempre (de dalt a baix) i les lluites dins del moviment sobiranista, és el moment d'activar les primàries a Berga i presentar una candidatura a les eleccions del 26 de maig", han explicat els promotors. 

El procediment de primàries tindria lloc a la ciutat el proper 23 de març, coincidint amb la darreda tongada que es farà a diferents municipis catalans, com ara Sabadell i Gavà. Segons el reglament de la proposta, a les primàries hi poden votar tots els ciutadans empadronats de Berga i la participació en aquestes no implica cap lligam posterior a la candidatura. Els membres del moviment es votaran amb llistes obertes que definiran l'ordre de la candidatura municipal. 
 
La candidatura de Primàries Berga suposaria afegir una quarta llista sobiranista a les eleccions a Berga del 26 de maig. La iniciativa neix de Primàries Barcelona. Una idea que va proposar Jordi Graupera i que després va créixer fins a ser Primàries Catalunya amb el suport inicial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Actualment, l'ANC no promou directament aquest procés de primàries, que a Berga ha nascut de la voluntat d'un grup de persones vinculades al sobiranisme. A la capital berguedana, la territorial de l'ANC té previst decidir aquest dimarts al vespre si hi dona suport o no. 

En la propera assemblea de Primàries a Berga s’escollirà el seu consell electoral i de coordinació del grup, el qual serà l’interlocutor del moviment davant dels mitjans de comunicació. Fins a aquell moment, els ciutadans interessants hi poden contactar a través del correu electrònic decidim@decidimberga.cat.

Pendent d'ampliació
Arxivat a