Unes 600 persones participen en la caminada de Ginkgo contra el càncer infantil a Berga

Els beneficis obtinguts de les inscripcions es destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Redacció
11 de març del 2019

Caminada solidària de Ginkgo. Foto: Maite Flores/Aj.Berga


La tercera edició de la caminada 'Pas a pas' pel càncer infantil de Gingko s'ha celebrat aquest diumenge a Berga amb prop de 600 participants. Persones de totes les edats s'han sumat a la iniciativa de l'entitat per donar suport als nens i nenes que s'enfronten i lluiten diàriament per vèncer el càncer, així com per recaptar fons per a la malaltia. Els beneficis obtinguts de les inscripcions es destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, especialitzat en oncologia pediàtrica, cardiopaties congènites i malalties minoritàries en infants.
 
Ginkgo - APAC del Berguedà és una associació de persones afectades de càncer que treballa per aconseguir la millora de l'atenció que reben els pacients i el seu entorn a l'hora d'afrontar les malalties oncològiques a través d'una actitud dinàmica i positiva. Aquest afany de plantar cara al càncer amb un somriure ha fet que l'entitat promogui l'organització d'esdeveniments lúdics i participatius com aquesta caminada o la cursa contra el càncer de mama de la passada tardor. La iniciativa d'aquest diumenge ha superat les expectatives de l'organització. 

La caminada ha sortit a les 10 del matí de la Font del Ros, i ha consistit en un recorregut de 6 quilòmetres per la Serra de Noet. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha agraït el suport rebut a aquesta iniciativa. Fernández ha recordat que el càncer infantil és una malaltia considerada minoritària, "això fa que les empreses farmacèutiques i les institucions públiques destinin pocs recursos a la seva investigació, en considerar que no és rendible". Aurora Fernández ha subratllat que "la investigació acaba depenent dels diners recaptats en iniciatives solidàries com aquesta caminada". 

L'esdeveniment ha estat apadrinat per la Judit Pelfort, una nena berguedana en tractament oncològic, i la seva família. Entites i escoles de la comarca han col·laborat amb la iniciativa. En aquest sentit, els alumnes de l'Escola Sant Joan van dissenyar 350 cartells per anunciar l'activitat.
Arxivat a