El PSC de Berga aposta per una llista renovada i amb gent jove per remuntar a les municipals

El candidat Abel García aspira a "governar" Berga per "recuperar la capitalitat" i afirma que un dels eixos principals del seu programa serà la promoció econòmica

10 de març del 2019
Actualitzat el 19 de març a les 12:24h
Acte de presentació pública de la candidatura d'Abel García amb l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu.
Acte de presentació pública de la candidatura d'Abel García amb l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu. | Pilar Màrquez Ambròs
El PSC de Berga ha presentat aquest dissabte en públic el seu cap de llista per a les properes eleccions municipals, Abel García. L'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha acompanyat el candidat berguedà en la seva posada de llarg a la ciutat, un acte que ha aplegat més d'una setantena de persones a l'Hotel Berga Park. García ha avançat alguns dels noms que l'acompanyaran a la llista "en posicions importants": Joan Fígols, que havia estat primer secretari de les Joventuts Socialistes de Berga, l'exregidor del PSC de Berga, Juanjo Guillén, o Marc Ortega, que s'incorpora a la candidatura. 

El candidat socialista ha assenyalat així que la seva serà una llista "renovada" i "amb presència de gent jove". Abel García ha assegurat que el PSC de Berga disposa "de projecte i ganes" i que està preparat per "governar" i "tirar endavant la ciutat". Segons García, Berga ha de "recuperar la capitalitat". De manera, que "ha d'aportar projectes de vida per als seus ciutadans i ciutadanes i ha de ser un motor que ajudi els municipis de la comarca", ha incidit.

Abel García ha explicat que un dels principals eixos del programa del PSC s'enfocarà "a la promoció econòmica" per "reactivar" una ciutat que any rere any "ha anat perdent coses".
 

Abel García amb Jordi Hereu i Cristòfol Gimeno, en primer pla. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Abel García ha recordat, en aquest mateix sentit, que "Berga havia estat una ciutat envoltada d'indústria telers i carbó, que fins i tot va veure néixer la maixerina, un fenomen de la revolució industrial". "Avui ens trobem aquí en un lloc emblemàtic on hi havia hagut soldats, que d'una manera o una altra també donaven vida a la ciutat", ha afegit. "Sembla que no hi ha hagut cap projecte que consolidi la ciutat i que faci que la gent es quedi, per això un dels nostres eixos serà la promoció econòmica", ha assenyalat el cap de llista dels socialistes.

"No serà fàcil perquè coneixem la situació econòmica de l'ajuntament, però tenim clar que la solució no és tancar la caixa, malgrat el control de despesa", ha indicat. 

L'alcaldable del PSC ha ressaltat també que "malauradament al Berguedà patim una despoblació molt important i hem d'aconseguir un major arrelament". "Tenim ganes de transformar un diamant en brut com Berga, que hem de fer lluir com es mereix", ha finalitzat. 
 

Mercè Cardona durant l'acte del PSC a l'Hotel Berga Park. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Per la seva banda, l'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que va encapçalar el govern de la capital catalana entre 2006 i 2011, ha mostrat el seu suport al candidat berguedà i als joves que l'acompanyen a la candidatura. "Em fa molta il·lusió ser aquí, el nostre és un partit que sempre s'ha definit com a municipalista. Per nosaltres, el país, Catalunya, creiem que es construeix des de la seva base, els pobles i ciutats", ha destacat Hereu.

"L'Abel és una persona que viu de prop el Berguedà, hi va néixer, hi va viure ell personalment la crisi i, per tant, els reptes que aquesta ha comportat. Com a partit, creiem que és fonamental el desenvolupament de totes i cadascuna de les comarques", ha afirmat Jordi Hereu.

El PSC té actualment una única regidora a l'Ajuntament de Berga, Rosalia Monroy, després de patir una forta davallada en les eleccions municipals de 2015. 

A l'acte d'aquest dissabte, hi han assistit diversos alcaldes socialistes del Berguedà com Nico Viso de Bagà, Joan Roma de Borredà o Eleuteri Adelantado de la Nou de Berguedà. A més, hi ha intervingut Mercè Cardona, secretària d'organització del PSC Bages, Berguedà i Solsonès, i regidora de l'Ajuntament de Manresa, i Cristòfol Gimeno, primer secretari de la federació del PSC a la regió central i alcalde de Castellgalí. 
Arxivat a