Gironella celebra un animat Carnestoltes amb més de mig miler de participants

'El Papa visita Gironella' s'emporta el premi a la millor comparsa i el premi a la millor disfressa va a parar a 'Tanta Pluma'

10 de març del 2019
Actualitzat a les 16:18h
'Tanta Pluma' s'ha endut el premi a la millor disfressa.
'Tanta Pluma' s'ha endut el premi a la millor disfressa. | Pilar Màrquez Ambròs
La imaginació, la disbauxa i les ganes de passar-s'ho bé han protagonitzat el Carnestoltes a la Perla del Llobregat. Gironella ha viscut aquest dissabte una lluïda rua que ha comptat amb una molt bona participació, 15 comparses i un total de més de 500 participants. 

També s'hi ha unit la Perla, el personatge característic d'aquest Carnaval, el seu seguici i diversos personatges d'animació, quatre xarangues i un carruatge amb música.
Grups d'amics, entitats i col·lectius com les escoles han fet brillar un recorregut que enguany ha tingut el seu inici a l'Avinguda dels Països Catalans i un animat final de festa a la Plaça Pi i Maragall, on el públic ha pogut gaudir de les actuacions de les comparses des d'unes grades especialment muntades per a l'ocasió. Carrosses i disfresses molt treballades, plenes de color i amb moltes ganes de broma han estat el plat fort de la festa.
 

David Font caracteritzat com a Papa de Roma ha estat un dels protagonistes de la rua. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Les menines de Velázquez, mexicans, bombers, animals, esportistes, mussols o les mil i una nits, han estat algunes de les temàtiques de la desfilada. Sens dubte un dels protagonistes ha estat l'alcalde, David Font, que participava en una de les comparses, disfressat de Papa de Roma i saludant des de dalt del papamòbil. 'El Papa visita Gironella' ha estat la guardonada amb el premi de millor comparsa, un guardó valorat en 400 euros. En segon lloc del concurs de comparses, han quedat els protagonistes de 'Les mil i una nits', i en tercera posició, 'les Menines de Fedacquez'
 

'Les mil i una nits', una de les comparses premiades, al seu pas per la plaça Pi i Maragall. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La millor disfressa ha estat per 'Tanta Pluma', que s'ha endut un guardó valorat en 300 euros. En aquesta categoria, el segon lloc ha estat per "Sin pajarracas no hay paraíso' i la tercera posició per a la colla 'Els passerells'. Per altra banda, el premi a la millor comparsa forana del Carnestoltes ha anat a parar a 'Mesón Olvanarrot', que s'ha endut 250 euros.

El Forn Rotllan ha guanyat el primer premi d'aparadors, seguit de Perruqueria Txus i Centre Òptic. El guardó al millor balcó, premiat amb un lot de productes, ha estat per a la proposta 'La vida és un cuento'. 
 

Color i disfresses de tot tipus van animar el Carnestoltes de Gironella. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El festival 'Gironella ho peta' al Pavelló Municipal amb l'orquestra La Loca Histèria i els punxadiscos Mon Dj i Dj Eve han posat la cirereta a un dissabte de festa grossa al municipi. La vila tanca aquest diumenge a la tarda el programa d'actes carnavalescs amb el ja popular espectacle final amb en 'Peyu i en Dani', també al pavelló.

Gironella ha celebrat per quart any consecutiu el seu Carnestoltes una setmana més tard que a la majoria de poblacions de la comarca. L'aposta per un Carnaval més tardà ha atret comparses d'altres punts de la comarca i, a més, ha consolidat el Carnestoltes com un dels més concorreguts de la zona. 
 

El porta a porta ha estat una dels temes escollits per fer broma i xerinola. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Carnestoltes de Gironella 2019 Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

'Les menines de Fedazquez' al Carnestoltes de Gironella. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a