Albert Xoy i Oriol Ortega, a les llistes d'ERC del Congrés i el Senat pel 28-A

Esquerra-Catalunya Central ha celebrat aquest dimecres un congrés regional a partir del qual ha proposat els candidats de les comarques centrals

08 de març del 2019
Actualitzat a les 17:20h
L'actual diputada i de nou candidata al Congrés Carolina Techea amb el gironellenc Albert Xoy i Oriol Ortega, candidat de la Catalunya Central al Senat.
L'actual diputada i de nou candidata al Congrés Carolina Techea amb el gironellenc Albert Xoy i Oriol Ortega, candidat de la Catalunya Central al Senat. | Cedida
ERC-Catalunya Central ha celebrat aquest dimecres un congrés regional per escollir els seus candidats a les llistes del 28-A al Congrés i al Senat. D'aquesta manera, s'ha decidit que Carolina Techea d'Igualada, que actualment ja és diputada al Congrés, ocupi de nou un dels llocs destacats de la llista. També s'ha escollit el gironellenc Albert Xoy per ocupar un lloc en segona línia a la llista d'ERC del pròxim 28-A.

Per darrere de Xoy, els republicans van votar el bagenc Octavi Martínez i l'osonenca Margo Prims, que en van sortir empatats, i també la moaianenca Isabel Maria Poloma i la bagenca Hortensia Font, també empatades. Esquerra decidirà en els propers dies les posicions exactes dels diferents representants territorials proposats, que no han estat definides. 

Per anar al Senat, la proposta de la Catalunya Central, la capitaneja el berguedà Oriol Ortega, seguit de l'osonenca Montserrat Mas i la igualadina Mònica Morros. La consellera de Salut, Alba Vergés, va cloure l'acte celebrat a l'Espai Cívic d'Igualada.