El futur itinerari exterior de la ruta del Cretaci de Fumanya ja té avantprojecte

El Consorci de la Ruta Minera ha sol·licitat suport econòmic al programa europeu FEDER

08 de març del 2019
Simulació del projecte d'itinerari exterior de la ruta del Cretaci a Fumanya.
Simulació del projecte d'itinerari exterior de la ruta del Cretaci a Fumanya. | Diputació de Barcelona
El futur itinerari exterior de la ruta del Cretaci del Centre d'Interpretació dels Dinosaures de Fumanya ja té avantprojecte. La Diputació de Barcelona ha realitzat l'avantprojecte per a la creació del recorregut als voltants del jaciment, el més important d'Europa, situat al municipi de Fígols, en un entorn d'alt valor paisatgístic. Per dur a terme aquesta intervenció, el Consorci de la Ruta Minera ha sol·licitat suport econòmic al programa europeu FEDER

El jaciment, un dels principals reclams turístics de la comarca del Berguedà, disposa d'un Centre d'Interpretació del Jaciment, però els visitants no poden acostar-se de manera segura fins on es troben les petjades de dinosaure. 
 
Aquest avantprojecte, encarregat pel Consorci de la Ruta Minera de Cercs, defineix l'itinerari exterior que ha de permetre als visitants veure les petjades de prop, i incorporarà diferents punts d'interpretació que explicaran els valors paleontològics, naturals, geològics i paisatgístics del jaciment, segons han explicat fonts de la Diputació. Les solucions proposades s’integren en el paisatge, tenen poc impacte en l'entorn i són reversibles. El Consorci de la Ruta Minera espera, amb aquest projecte, augmentar el nombre de visitants al Centre d’interpretació i millorar la seva experiència.

El cost de les obres de l'itinerari exterior de la ruta del Cretaci ha estat pressupostat en 651.399 euros. 
 

Petjades de dinosaures. Foto: Ruta Minera