Un projecte de creació d’esquís de fusta guanya el 7è Concurs d’Idees Emprenedores

Natur Cadí, d'elaboració de xocolata artesana, s'ha s'emportat el vot popular, una de les novetats del certamen d'enguany

07 de març del 2019
Actualitzat el 08 de març a la 1:05h
Els guanyadors del premi amb organitzadors i col·laboradors del Concurs d'Idees Emprenedores.
Els guanyadors del premi amb organitzadors i col·laboradors del Concurs d'Idees Emprenedores. | ADBerguedà
Liken Skis, un projecte de creació d'esquís de fusta, ha guanyat el primer premi del 7è Concurs d'Idees Emprenedores del Berguedà, el certamen que organitza anualment l'Agència de Desenvolupament amb el patrocini de la Caixa. Així mateix, la Patum Room Escape, l'escape room dedicat a la festa berguedana per excel·lència, ha quedat en segona posició i Floconut, de cosmètica natural, ha ocupat el tercer lloc del certamen berguedà per a emprenedors.

Natur Cadí - un projecte d'elaboració de xocolata artesana - s'ha emportat el vot popular, una de les novetats que introduïa el certamen d'enguany. L'entrega de premis s'ha celebrat aquest dijous a la Sala Casino de Berga, amb una gala amb música en directe on s'ha volgut destacar l'experiència viscuda fins ara per emprenedors que han guanyat el premi en edicions anteriors. 
 

Entrega del premi en metàl·lic de 2.500 euros al responsable de Liken Skis, Oriol Baró. Foto: ADBerguedà


L'acte, conduit pel periodista berguedà Abraham Orriols, ha començat amb el discurs del president del Consell Comarcal del Berguedà i president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Josep Lara. Lara ha destacat la transformació d'aquesta edició on les candidatures s'han presentat en format audiovisual a través de Televisió del Berguedà i el premi popular s'ha pogut votar a través del web de Regió7.

Un fet que, segons Lara, ha permès innovar en el concurs i projectar les propostes d'emprenedoria més enllà de l'àmbit comarcal. Durant l'entrega de premis també hi ha hagut una taula rodona on Maria Costa de l'Escairador, Ester Corrales de Rural Salut, Pau Llorens de Microsprints, i Carles Cases d'Ecomatalasser han compartit vivències i coneixements sobre l'emprenedoria al Berguedà. La taula ha estat conduïda pel berguedà Marc Canturri, guanyador d'un dels premis del Concurs d'Idees Emprenedores del Berguedà l'any 2016. 
 

Guanyadors del 7è Concurs d’Idees Emprenedores. Foto: ADBerguedà


Més de 15.000 euros en premis

La 7a edició del concurs ha repartit, en global, més de 15.000 euros en premis. L'emprenedor Oriol Baró de Liken Skis ha obtingut així el primer premi amb 2.500 euros en metàl·lic i 5.100 euros en un paquet de serveis en benefici del projecte. L'empresa, ubicada a la Pobla de Lillet, es dedica a la fabricació d'esquís de fusta i de forma artesanal, totalment personalitzables i dissenyats de forma específica per a cada client. 
 
El segon premi ha estat pels emprenedors Jordi Fígols, Jordi Salvans i Jordi Pujals, pel projecte La Patum Room Escape, una iniciativa ubicada a Berga, que a partir d'una sala d'escape room ambientada en la Patum, han aconseguit endur-se 1.000 euros en metàl·lic i 3.000 euros en un paquet de serveis en benefici del projecte.

Per la seva banda, Ivette Cortés s'ha emportat el tercer premi amb 500 euros en metàl·lic i 2.850 euros en un paquet de serveis pel seu projecte Floconut, ubicat a l’Ametlla de Merola i basat en la natura, la salut i la cosmètica natural per a l'elaboració de sabons, xampú, sacs tèrmics, entre altres.
 
Finalment, el projecte més ben valorat pel públic ha estat Natur Cadí de Boris Lapuerta i Alba Bonet, que han obtingut 559 vots i la dotació de 500 euros en metàl·lic. El projecte Natur Cadí de Cal Rosal basa el seu treball en l'elaboració de xocolata artesana, recuperant l'art de la seva elaboració manual. 
Arxivat a