L’Ajuntament de Berga estableix serveis mínims amb motiu de la jornada de vaga general feminista

Es disposarà de dos operaris de la brigada i dues persones per atendre les consultes dels veïns i veïnes a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC); així mateix no es preveuen afectacions a l'Escola Bressol i l'EMMB

Redacció
07 de març del 2019
Actualitzat a les 16:52h
Edifici de l'Ajuntament de Berga.
Edifici de l'Ajuntament de Berga. | Aj.Berga
L'Ajuntament de Berga ha determinat serveis mínims amb motiu de la jornada de vaga general feminista del divendres 8 de març. La jornada de vaga s'ha convocat per part de diversos sindicats i col·lectius feministes després de la mobilització multitudinària de l'any passat. Es tracta d'una convocatòria per reivindicar els drets laborals de les dones i el rebuig a la violència masclista i a les polítiques repressives relacionades amb la salut de les dones. El consistori ha establert així el personal estrictament necessari per garantir el funcionament dels serveis essencial a la ciutat durant l'aturada convocada per aquest divendres.
 
D'una banda, els Serveis TIC, l'àrea de Benestar Social i les instal·lacions esportives municipals comptaran amb una persona per prestar els serveis corresponents. Tanmateix, es disposarà de dos operaris de la brigada de manteniment i dues persones per realitzar tramitacions a través del registre municipal i per atendre les consultes dels veïns i veïnes a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). 
 
En referència a l'Escola Bressol Flor de Neu i a l'Escola Municipal de Música de Berga, es prestaran els serveis habituals per part del personal docent d'ambdós centres. En l'àmbit de Seguretat Ciutadana, el cos de la Policia Local no podrà exercir el dret de vaga, de conformitat amb l'establert en l'article 6.8 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat.
 
Altres serveis del municipi
 
L'Ajuntament de Berga preveu la prestació del servei de Camins Escolars adreçat als infants de primària que realitzen l'itinerari a peu per anar a l'escola, a excepció de la ruta corresponent a l'Escola de Sant Joan que es veurà afectada per la vaga i no es realitzarà. 
 
D'altra banda, el bus urbà també mantindrà el servei de transport públic efectuant els trajectes habituals de les diferents línies que recorren el municipi.
 
En referència als centres d'educació primària i secundària de la ciutat, la majoria mantindran la docència, tot i que en alguns casos, es podria alterar en funció de l'assistència del professorat i l'alumnat. 
 
Pel que fa a la resta de serveis externs vinculats a l'Ajuntament de Berga es prestaran en funció de l'assistència de treballadores i treballadors en cada cas.
Arxivat a