Els Mountain Runners triomfen a les categories base dels campionats estatal i català d'esquí de muntanya

El bon paper de Maria Costa, Ares Torra i Ot Ferrer als Campionats d'Espanya d'Esquí de Muntanya els ha donat també el bitllet per accedir a la prova reina del circuit internacional

Redacció
07 de març del 2019
Actualitzat a les 10:36h
Equip dels Mountain Runners al Campionat d'Espanya de Clubs d'Esquí de Muntanya.
Equip dels Mountain Runners al Campionat d'Espanya de Clubs d'Esquí de Muntanya. | Cedida
Els nens i nenes Skimo Team dels Mountain Runners del Berguedà s'han proclamat campions d'Espanya de clubs júnior. Durant els campionats d'Espanya de Clubs d'Esquí de Muntanya, celebrats el mes de febrer a Boí Taüll, els joves esportistes del Berguedà van demostrar una vegada més que són el club de referència, tant a Catalunya com a Espanya, en la formació de joves esportistes orientats a la competició d'esquí de muntanya.
 
Van aconseguir ser campions amb un total de 980 punts, seguits a molta distància dels clubs Aralar Mendi de Navarra amb 382 punts i els madrilenys Tierra Trágame amb 368. L'escola d'esquí de muntanya dels Mountain Runners del Berguedà, està formada per 22 nens i nenes on duen a terme entrenaments durant tot l’any els cap de setmana ja sigui corrent, caminant amb bastons per la muntanya, amb esquís de rodes i esquís de muntanya a partir de quan hi comença a haver-hi neu.

7 medalles al campionat de Catalunya individual

Els responsables dels Mountain Runners asseguren que els resultats no són fruit de l'atzar, sinó que és una feina que s'està fent a l'escola de l'entitat fa ja cinc anys. Els bons resultats s'han tornat a demostrat en els campionats de Catalunya celebrats aquest cap de setmana,  on els berguedans han aconseguit un total de 7 medalles en categories infantil, cadet i júnior.

Núria Torra ha quedat primera en categoria júnior femení, Maria Costa ha estat primera cadet femenina, Ot Ferrer ha quedat també primer en categoria cadet masculí, Erola Rocias ha estat segona en categoria infantil femení, Berenguer Gascó ha quedat primer en infantil masculí, Bernat Sánchez segon en infantil masculí i Jan Monné, tercer en infantil masculí.
 

Maria Costa, Ares Torra i Ot Ferrer, als campionats del món 

Els bons resultats a nivell català i estatal ha fet que tres esportistes del club hagin estat seleccionats per la FEDME per participar als Campionats del Món d’Esquí de Muntanya (ISMF) que se celebraran a Villars Sur Ollon (Suïssa), del 9 al 16 de març, en la categoria de cadets.

El bon paper de Maria Costa, Ares Torra i Ot Ferrer als Campionats d'Espanya d'Esquí de Muntanya els hi ha donat el bitllet per accedir a la prova reina del circuit internacional. Competiran contra grans potències amb aquest esport com Itàlia, Suïssa, França entre altres. Competiran en la modalitat de Sprint, Individual Race, Vertical Race i Relleus.
 
Aquests mateixos atletes ja van ser seleccionats l'any passat pels mundials que es van celebrar a Sicília (Itàlia) on van aconseguir amb la delegació estatal dues places per participar en els Jocs Olímpics de la joventut que es celebraran d'aquí a un any també a Suïssa i que és el gran objectiu d’aquests joves esportistes berguedans.