El Consell treu a licitació l'obra que ha de finalitzar la reconversió del Teatre de Viladomiu Nou

El termini d'execució de l'actuació és de 7 mesos i es preveu que comenci a l'abril

06 de març del 2019
Actualitzat a les 19:40h
Ple del Consell Comarcal del Berguedà.
Ple del Consell Comarcal del Berguedà. | Pilar Màrquez Ambròs
El Consell Comarcal del Berguedà ha aprovat per unanimitat la licitació de les obres del Teatre de Viladomiu Nou amb un valor d'intervenció de 711.474,74 euros, 293.997,83 euros dels quals s'assumiran a partir del fons FEDER que en paga el 50%. El projecte disposa d'una ajuda del 25% de la Diputació de Barcelona, que suposa un pagament de 146.998,91 euros, i també es paga amb 270.478 euros de fons propis de l'ajuntament.

A l'equipament s'hi va declarar un incendi a la dècada dels 80, un fet que va obligar a enderrocar-lo anys després. La reconversió de l'antic cinema en un teatre amb espais polivalents per Gironella va iniciar-se l'any 2012. L'actuació permetrà ara enllestir-hi l'última fase. 

Els treballs consistiran en el tancament d'exteriors, així com en deixar llestos els interiors de tot l'edifici, sostre i paviments. També s'hi inclou la climatització, la renovació d'aire, l'electricitat, els sistemes de seguretat i l'enllumenat, segons va explicar l'alcalde David Font al mes de desembre. El termini d'execució de l'actuació és de 7 mesos. Segons les previsions, les obres podrien començar a finals del mes d'abril. 

Codis QR a la Nou de Berguedà

L'ens comarcal també ha aprovat per majoria la licitació per a la instal·lació de codis QR a l'itinerari "Un Tomb per la Nou", que també compta amb una subvenció del 50% dels fons FEDER. El cost de l'obra és de 38. 796,57 euros. El termini d'execució dels treballs per a la col·locació d'aquests codis informatius a la ruta turística que recorre el municipi serà de tres mesos. 
Arxivat a