Municipis

Gironella signa un conveni amb Trànsit per tirar endavant campanyes de control de velocitat o alcoholèmia

El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Castellà, va explicar que està previst incorporar una nova plaça a l’equip dels agents locals aquest 2019

per Redacció, Gironella | 6 de març de 2019 a les 16:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un control d'alcoholèmia. Foto: Gencat


El ple de l'Ajuntament de Gironella va aprovar ahir per unanimitat el conveni de col·laboració entre els agents locals i el Servei Català de Trànsit en el desenvolupament en matèria de transit i seguretat viaria. El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Castellà, va explicar que, entre d’altres, aquest conveni permetrà fer controls d'alcoholèmia o de velocitat. Castellà, responent a la pregunta de l’oposició, també va explicar que està previst incorporar una nova plaça a l’equip dels agents locals aquest 2019.
 
El segon punt de l'ordre del dia va ser l'aprovació provisional del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Gironella per ampliar els usos a les zones industrials de Gironella. Aquesta modificació es va provar inicialment el mes de gener, i permetrà activitats de caràcter comercial, oficines, sanitàries, culturals, esportives, educatives i associatives a les zones industrials del municipi.


Renovació dels parcs infantils
 
Al torn de precs i preguntes, Albert Xoy (ERC) va fer arribar una queixa sobre l’estat d’alguns parcs infantils a l'equip de govern, en concret, del parc de la Font de l’Ermita, i de la Font del Paco. L'alcalde de Gironella, David Font, va recalcar que el pressupost aprovat inicialment per aquest 2019 per part de l’equip de govern ja contempla la renovació total dels 13 parcs del municipi.

Font va afegir que aquesta renovació preveu la renovació no només dels elements de joc, sinó també de les àrees de caiguda dels jocs, i es calcula que al mes d’abril es pugui iniciar la renovació. Davant la queixa de l’oposició a la inversió de 107.000 euros per renovar els parcs infantils, la regidora d’Entorn Urbà, Sílvia Corbera, va afegir que aquesta renovació es fa per millor les mesures de seguretats dels parcs, i va explicar que la brutícia del tobogan del parc de la Font de l'Ermita és deguda a la ubicació d'aquest, que es troba just sota d'un arbre.

 

Participació