El cost de reparació del pont d'accés a Castell de l'Areny s'enfilarà als 355.000 euros

La via està tallada al trànsit amb un pas alternatiu des de l'abril passat

07 de març del 2019
Actualitzat a les 16:54h
Esllavissada a Castell de l'Areny.
Esllavissada a Castell de l'Areny. | Pilar Màrquez Ambròs
El cost de reparació del pont d'accés a Castell de l'Areny s'enfilarà als 355.000 euros. La Diputació de Barcelona ha realitzat el projecte de reparació del pont sobre la riera de Vilada al camí d'accés a Castell de l’Areny, a petició del consistori. El projecte, que ha estat lliurat al consistori, proposa la substitució d'una aleta esllavissada del pont per un nou mur de formigó. 

La reparació del pont sobre la riera de Vilada, situat al punt quilomètric 2,4 del camí enquitranat d'accés a Castell de l'Areny, resulta necessària després del col·lapse que va patir una de les aletes d'aquesta infraestructura el passat 11 d'abril, a causa d'un període perllongat de pluges a la zona. L'alcalde de Castell de l'Areny, Pere Raja, ha recordat que aquesta és l'única via d'entrada al municipi, i que això obliga els veïns i visitants que hi accedeixen a passar per un pas alternatiu". L'accés es devia per un antic camí sense pavimentar. 

La solució desenvolupada proposa, segons fonts de la Diputació de Barcelona, la substitució de l'aleta esllavissada per un nou mur de formigó fonamentat amb micropilons, el que permet optimitzar el volum d'excavació. Per a les altres tres aletes del pont, s'ha previst millorar la seva estabilitat mitjançant un conjunt d'ancoratges lligats amb perfils metàl·lics.

Aquesta actuació no s'inclou dins del projecte de millora a la via d'accés a Castell de l'Areny, que la Diputació de Barcelona va presentar la setmana passada quant a futures actuacions del pla zonal de carreteres i camins. L'obra de l'ens provincial, a la via que dona accés al poble des de Vilada, ha estat valorada en 576.000 euros amb una intervenció en 5,76 quilòmetres. La Diputació assumirà el manteniment de la via un cop finalitzats els treballs, que tindran lloc el 2020. Així, per actuar al pont abans d'aquesta data, el proper pas per a Castell de l'Areny haurà de ser ara la recerca de finançament.

L'alcalde ha defensat en més d'una ocasió que el municipi, amb 72 habitants al padró, no té prou capacitat pressupostària per assumir els treballs amb fons propis.