Guardiola col·loca llums LED als equipaments municipals

La inversió del canvi de lluminàries ha estat d'11.000 euros, que s'han pagat gràcies a una subvenció de la Diputació, i s'espera que l'estalvi per l'ajuntament sigui d'un 75% en la factura

05 de març del 2019
Actualitzat a les 21:24h
Nova il·luminació amb LEDS a l'Escola Sant Llorenç de Guardiola.
Nova il·luminació amb LEDS a l'Escola Sant Llorenç de Guardiola. | Cedida
Guardiola de Berguedà ha fet un canvi de lluminàries i ha col·locat llums LED a l'Escola Sant Llorenç, l'Escola Bressol El Patufet, la Llar del Pensionista i l'edifici consistorial amb un cost d'11.000 euros, que s'ha sufragat al cent per cent amb una subvenció extraordinària de la Diputació de Barcelona. "Aquesta subvenció ens ha possibilitat la substitució de totes les lluminàries dels equipaments municipals per a una millor eficiència energètica", ha expressat a NacióBerguedà l'alcalde de Guardiola, Josep Lara. 

El municipi ha pogut reconvertir entre 300 i 400 punts de llum dels seus edificis municipals, fluorescents, llums halògens, entre altres, a LED. "Hem apostat així per l'estalvi energètic", ha incidit Lara. El canvi de lluminàries s'ha fet recentment i, a hores d'ara, la tasca està finalitzada. L'estalvi que s'hi espera és d'aproximadament un 75% en la factura. "L'estalvi energètic serà important perquè de 50 o 100 watts hem passat a tenir punts de llum de 10 o 12 watts d'equivalència", ha apuntat Lara.

Nova il·luminació al Camí al Collet i al camp de futbol

D'altra banda, l'Ajuntament de Guardiola ha realitzat recentment la instal·lació de noves llums al camí al Collet i fins l'accés al camp de futbol, una antiga demanda dels veïns del carrer del Carrilet i del Carrer Estació. L'actuació s'ha realitzat també amb llums de baix consum "per seguir la dinàmica de l'estalvi energètic", segons han informat fonts municipals. 
 

Nova il·luminació al Camí al Collet i al camp de futbol. Foto: Facebook