Clàudia Sabata i Martí Lázaro, campions de Catalunya d'esquí de muntanya

La Vall de Núria acull el campionat català amb la 19a edició de la Pocatraça

Redacció
05 de març del 2019
Els dos nous campions de Catalunya llueixen trofeu a la Pocatraça
Els dos nous campions de Catalunya llueixen trofeu a la Pocatraça | FEEC
Aquest cap de setmana la tradicional Pocatraça ha acollit el Campionat de Catalunya d'esquí de muntanya amb un recorregut exigent a la Vall de Núria amb un desnivell positiu total de 1.712 metres. La 19a edició de la prova organitzada des del Centre Excursionista d'Olot comptava amb algunes absències notòries (els esquiadors que participaran la setmana vinent al campionat del món) i amb unes condicions de terreny complicades per la manca de neu del Pirineu català després d'un mes de febrer especialment càlid.

Els organitzadors van haver de treballar de valent per poder configurar una traça de neu òptima per als esportistes que han pogut competir en bones condicions. En aquest escenari els més forts han estat Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) i Martí Lázaro  (CE Ripoll).

La berguedana, escollida millor promesa de Catalunya l'any 2018, ha recuperat el fil competitiu i ha brillat a la cursa femenina de 1.363 metres de desnivell positiu que compartia el recorregut de la prova masculina estalviant-se la darrera pujada al pic de Noucreus. Amb un temps de 2:16:05 Sabata ha guanyat amb un marge de nou minuts sobre Queralt Riba (CE Ripoll) i Erola Bisquert (UE Vic), que han completat el podi. Bisquert, a més, ho ha fet com a campiona de la categoria promesa. La victòria de Sabata ofereix un relleu ple de futur per a Clàudia Galicia, campiona l'any passat i una de les favorites a les medalles del mundial de Suïssa.

En categoria masculina Martí Lázaro s'ha endut el títol per davant del vigent campió i màxim favorit Joan Reyné (Skimo Club Camprodon). Reyné ha perdut temps a mig recorregut després de patir un defalliment i Lázaro ho ha aprofitat per atrapar-lo i avançar-lo fins a entrar en solitari a meta proclamant-se per primera vegada campió de Catalunya. Un dels clàssics, Marc Solà (Skimo Club Camprodon), ha completat el podi. Aribau Portillo (UE Sabadell) s'ha endut el títol en categoria promesa i els júniors Guillem Farriol (UE Matadepera) i Núria Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) han sigut els més ràpids de la seva categoria.

Aquest campionat de Catalunya ha estrenat la categoria infantil on l’AE Mountain Runners del Berguedà ha dominat els tres primers llocs masculins amb Berenguer Gascó, Martí Sánchez i Jan Monné i en categoria femenina Aina Garreta (CE la Pobla de Segur) i Erola Rocias (CE Cerdanya Pirineus) han tancat el podi.