Berga retira els contenidors de la zona del Menfis

Aquesta àrea pròxima a l'antiga discoteca havia esdevingut un punt negre d'abandonaments de deixalles i voluminosos

04 de març del 2019
Actualitzat a les 18:35h
Cartell on s'adverteix de la retirada dels contenidors.
Cartell on s'adverteix de la retirada dels contenidors. | Pilar Màrquez Ambròs
El Consell Comarcal del Berguedà ha retirat aquest dilluns els contenidors de deixalles que quedaven a la zona del Menfis de Berga, els darrers que hi havia al nucli urbà de la capital de comarca. El conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, ha confirmat aquesta tarda a NacióBerguedà que "aquests contenidors ja són fora". Francàs ha explicat que no s'ha pogut obtenir el permís de l'amo dels terrenys per fer-hi una illeta tancada, tal com es pretenia inicialment. "No n'hem pogut obtenir el vistiplau, ni des de l'ajuntament ni des del consell comarcal", ha assegurat el conseller comarcal.

Els veïns de la Serra de Noet, així com els de cases disseminades properes, hauran de dirigir-se a partir d'ara, doncs, a l'illeta d'accés tancat que sí que es va poder habilitar ja el passat mes de desembre al carrer de l'Estatut de Catalunya, a prop del supermercat Lidl. Paral·lelament, Berga mantindrà vigilada la zona on hi havia els contenidors, pròxima a l'antiga discoteca, per evitar que s'hi continuïn abandonant escombraries i voluminosos. 
 

La zona de l'antic Menfis s'havia convertit en un punt habitual d'abandonament de deixalles. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Francesc Xavier Francàs ha reiterat que tots els passos que s'han donat "s'han fet d'acord" amb els veïns i veïnes de la zona, que inicialment havien demanat no haver-se de desplaçar per llençar les deixalles. "Se'ls va explicar que no havíem obtingut resposta del propietari dels terrenys i ens van demanar que esperéssim i lluitéssim al màxim per obtenir un acord, així que quan s'han fet tots els passos, ells mateixos han vist que els contenidors no hi podien continuar", ha assenyalat Francàs. La illeta d'accés restringit de prop del Lidl està ja situada, de fet, en una zona molt propera a la rotonda de Berga Sud. 

"Els veïns eren els primers que estaven molestos perquè en aquest punt hi havia molts abandonaments i han entès que calia donar aquest pas i retirar els contenidors", ha afegit el conseller comarcal de Medi Ambient. La zona s'havia convertit els últims mesos, des que el passat 4 de novembre es va implantar el nou sistema de reciclatge porta a porta a Berga, en un punt negre d'abandonaments i brutícia.  

Residents de la zona van denunciar abans de Nadal la gran acumulació de deixalles en aquest punt. En una sèrie de fotografies que van enviar a aquest mitjà s'hi podia veure com els contenidors es trobaven ja llavors envoltats de brossa. 
 

Brossa abandonada el passat mes de desembre al voltant dels contenidors de l'antiga discoteca Menfis. Foto: Cedida

Arxivat a