Gironella es prepara per viure un concorregut Carnaval amb una rua oberta a colles d'arreu

La plaça Pi i Maragall guanya protagonisme degut a les obres de la plaça de l'Estació i del Local del Blat

04 de març del 2019
Actualitzat el 05 de març a les 21:15h
Presentació del Carnestoltes de Gironella.
Presentació del Carnestoltes de Gironella. | Aj.Gironella
Gironella ja està a punt per a una nova edició del Carnestoltes, que per quart any consecutiu arriba una setmana més tard que a la majoria de poblacions. El regidor de Festes de Gironella, Lluís Vall, ha explicat aquest dilluns que la principal novetat de la celebració d'enguany serà canvi d'ubicació de l'inici i fi de la rua de dissabte, degut a les obres de la plaça de l'Estació i del Local del Blat. També ha animat a colles d'altres municipis a sumar-se a aquesta celebració. 

La plaça Pi i Maragall esdevindrà un dels punts destacats d'aquesta rua, ja que s'hi col·locarà una graderia i acollirà l'espectacle final de les comparses, així com d'altres activitats del programa d'actes. "La plaça del Pi i Maragall era una zona que quedava sempre més oblidada, per tant, fent-hi el final de festa, ajudarem a omplir-la", ha dit Vall. L'inici de la rua serà a l'Avinguda dels Països Catalans, davant de la Biblioteca Municipal de Gironella. Les obres del Local del Blat també han obligat, a més, a desplaçar el final del Carnaval infantil a l'espai de Sant Tomàs, l'antic institut. 

Lluís Vall ha recordat que el canvi de data de Carnaval va oficialitzar-se a Gironella en el seu moment per aconseguir la màxima assistència possible de persones i tornar convertir aquest Carnestoltes en "un dels més concorreguts" de la comarca. En aquest sentit, Vall ha animat a colles i comparses d'altres poblacions on la rua ja s'ha celebrat aquest passat cap de setmana a sumar-se a la festa carnavalesca gironellenca. El període per participar-hi no quedarà tancat fins aquest pròxim dijous. 

Dijous, inici de festa

El tret de sortida al Carnestoltes serà dijous amb la celebració endarrerida del Dijous Llarder i el ball de disfresses al Casal de la Gent Gran de la Llar. A les 8 del vespre, la Perla - el popular personatge del Carnaval de Gironella - arribarà a la plaça Pi i Maragall, i allà mateix es farà la desfilada del concurs de mascotes disfressades, una de les novetats de 2018 que s'ha mantingut per l'èxit aconseguit en la passada edició. 
 
Divendres 8 serà el torn per als més petits de la vila. Al matí, la rua infantil recorrerà els carrers de Gironella, i per tercer any consecutiu, comptarà amb una batucada formada pels alumnes de 6è de primària de totes les escoles de Gironella, amb la col·laboració de l'Escola de Música de Puig-Reig. A la tarda, hi haurà la Glitter Party Kids i la Big Glitter Party, dues festes fitness on la zumba i la disbauxa seran les protagonistes, i que es traslladen per primer cop al Pavelló Esportiu Municipal.

Rua amb xarangues, carruatges amb música i animació
 
El gran dia del Carnestoltes en aquesta vila del baix Berguedà serà dissabte 9. Al matí hi arribarà la megapubilla i se celebrarà el concurs d'aparadors i de balcons, actes que ambientaran el municipi per la gran rua de Carnestoltes, que tindrà lloc el mateix dia a partir de dos quarts de 6 de la tarda. La rua de Carnestoltes és l'esdeveniment més emblemàtic de la festa de Carnaval a Gironella. Aquesta estarà amenitzada per un total de quatre xarangues i dos carruatges amb música, a més d'un grup d'animació. L'Ajuntament de Gironella hi espera la participació d'una vintena de colles. 

Per segon any consecutiu, es repartiran un total de set premis al concurs de comparses. Les comparses locals podran optar a sis premis, per a millor disfressa o millor comparsa, i es manté un únic premi per a les comparses d'altres municipis que s'animin a participar-hi. 
 
Dissabte a la nit arribarà el 'Carnabars', una cercatasques que passarà pels bars i restaurants de Gironella a recollir la gent per portar-los al Pavelló Municipal, al festival "Gironella ho peta", amb l'Orquestra La Loca Histèria, el punxadiscs Mon DJ, i DJ Eve. Les entrades anticipades es poden comprar al Bar Xato i a la Llibreria Guinó per 5 euros, o a taquilla el dia de la festa, per 7 euros. 
 
Gironella tancarà el Carnestoltes diumenge a la tarda amb el ja popular espectacle final amb en "Peyu i en Dani", al Pavelló Municipal. Les entrades anticipades es poden comprar a l’Ajuntament de Gironella i a la Llibreria Guinó per 5 euros, i a taquilla el dia de l'espectacle per 7 euros. 

L'Ajuntament de Gironella també distribuirà al llarg de la rua de dissabte cartells informatius i de sensibilització per prevenir conductes sexistes.