FOTOS L'Ametlla obre les portes del teatre per mostrar les reivindicades butaques: «Ja les tenim aquí!»

El cost total del projecte ha estat d'uns 300.000 euros, que l'Ajuntament de Puig-reig ha pogut finançar amb subvencions de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i fons propis

01 de març del 2019
Actualitzat el 02 de març a la 13:28h
El Teatre Esplai ja té muntades les 298 butaques.
El Teatre Esplai ja té muntades les 298 butaques. | Pilar Màrquez Ambròs
El Teatre de l'Ametlla de Merola disposa ja de les 298 butaques que els responsables de l'Associació Cultural Esplai portaven reivindicant des de 2012. Per tal de compartir l'alegria amb els veïns i veïnes d'aquesta colònia de Puig-reig, l'entitat ha anunciat que diumenge, a partir de les 5 de la tarda, celebrarà una jornada de portes obertes per mostrar la nova estructura desmuntable que ja llueix nous seients. Un camió procedent d'Ezcaray a la Rioja va arribar carregat de caixes dilluns passat i operaris vinguts de Portugal han estat els encarregats de muntar-les. Dijous van col·locar-les per fi a la graderia. El cost total del projecte ha estat d'uns 300.000 euros, que l'Ajuntament de Puig-reig ha pogut finançar amb subvencions de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i fons propis.

L'alegria entre els membres de l'associació cultural és evident. En la nota que han repartit a l'Ametlla de Merolla i han fet pública a les xarxes socials, reiteren que volen compartir el moment de felicitat "amb els ametllans i les ametllanes", de manera que els conviden diumenge perquè siguin els primers en provar-les i "per brindar" per celebrar la fita. 
 

Les noves butaques al Teatre de l'Ametlla de Merola. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Tal com va recollir NacióBerguedà l'estructura per a un sistema de grades desmuntables modulars va instal·lar-se al desembre. No obstant això, el nou pati de butaques encara no va poder estrenar-se per festes perquè hi faltaven els seients definitius. El president de l'Associació Cultural Esplai, Òscar Cabra, va explicar dimarts a aquest diari que les butaques s'havien demanat públicament "en reiterades ocasions" des de la reobertura de la instal·lació fa set anys. El sistema escollit és de grades modulars, i no retràctils, perquè s'adapta millor a l'objectiu de conservar la polivalència de l'espai. Aquest projecte  permetrà utilitzar el teatre per altres usos més enllà del teatre, com poden ser concerts, balls o sopars. 
 

L'arribada de les butaques a l'Ametlla de Merola dilluns d'aquesta setmana. Foto: Associació Cultural Esplai


Òscar Cabra va assenyalar també a principis de setmana que les cadires encoixinades que es projectaven inicialment al projecte no complien la idea que en tenia l'entitat, de manera que van demanar a l'Ajuntament de Puig-reig que adquirís les butaques que són les que finalment s'han muntat. L'Associació Cultural Esplai haurà d'aportar-hi uns 30.000 euros, tal com va pactar amb el consistori, ja que la dotació de les butaques s'ha encarit un 10% amb els nous seients. 

Amb el canvi, les cadires de plàstic on s'asseien fins ara els espectadors dels Pastorets de l'Ametlla i de les altres obres que s'hi fan durant l'any, han deixat d'ocupar la platea. La programació de teatre de primavera, que començarà al mes d'abril, serà la primera amb la nova graderia desmuntable amb butaques còmodes. 

Els propers objectius per continuar fent millores al teatre són la climatització i fer-hi un vestíbul i lavabos. La Diputació de Barcelona s'ha compromès a redactar un projecte global de tot el que falta a l'equipament aquest any. 
 

El Teatre de l'Ametlla de Merola estrena butaques. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Sistema de grades desmuntables al Teatre de l'Ametlla. Foto: Pilar Màrquez Ambròs