El Dijous Gras dona el tret de sortida a la disbauxa del Carnestoltes a Berga

L'organització ha preparat 200 botifarres per repartir entre els berguedans i berguedanes

28 de febrer del 2019
Actualitzat el 01 de març a les 16:57h
Una botifarrada per celebrar el Dijous Gras a Berga.
Una botifarrada per celebrar el Dijous Gras a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga ha acollit aquest Dijous Gras una botifarrada popular a la plaça del Forn a càrrec de l'Agrupació de Veïns del carrer de la Pietat. El president de l'entitat veïnal, Aureli Rodríguez Lladó, ha explicat que s'han preparat 200 botifarres per repartir entre els berguedans i berguedanes que s'han acostat per participar en la tradicional festa que va recuperar-se a la ciutat l'any passat. Amb botifarra, barres de pa i beguda, la mateixa regidora de Festes, Mònica Garcia, acompanyada d'altres membres de l'organització, ha estat una de les persones que repartia el sopar a les persones que s'acostaven a aquest punt del nucli històric de la ciutat.

La vetllada ha estat amenitzada pel grup musical Format 3 i ha comptat amb assistents de totes les edats.
 

La música de Format 3 ha amenitzat el vespre a la plaça del Forn. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Els actes de la programació de Carnestoltes seguiran aquest divendres. Hi haurà un gran ball de Carnaval amb Dolfi al Casal Cívic, i es tornarà a oferir una màster class de zumba a càrrec del Tossalet, al Pavelló Vell.

Però els plats forts de la disbauxa carnavalesca arribaran a la capital berguedana dissabte. Serà llavors que, al migdia, es farà l'arribada i cercavila de la Família Reial Animal, des de la plaça de Sant Pere fins a la plaça de Sant Joan, amb ZeBrass Marching Band, així com la lectura del pregó de Carnestoltes, amb la col·laboració de l'Agrupació Teatral la Farsa. Com a novetat, a les 11 del matí, també hi haurà una gimcana  a la plaça de Sant Pere i a l'entorn del Barri Vell, on els nens i nenes que hi participin rebran un petit obsequi. La festa grossa esclatarà finalment dissabte a la tarda amb la rua de Carnaval que enguany l'Ajuntament de Berga ha treballat per agilitzar, a la vegada que n'ha intentat reduir la ostentació de l'alcohol penalitzant les comparses amb un 10% dels punts. 

El sopar de Carnaval i el Ball dels Cornuts, dissabte al vespre, i la Guerra de la Farina de Carlins i Liberals a la plaça de Sant Pere, diumenge, seran altres actes destacats de la festa. La tarda de diumenge estarà dedicada als nens i nenes, que podran participar al ball de Carnaval infantil. L'esdeveniment comptarà amb l'actuació de The Penguins, que oferiran l'espectacle 'Reggae per xics'. Per acabar els dies de xerinola, dimecres 6 de març s'enterrarà el Carnestoltes que enguany agafa forma d'una família molt particular: la Família Reial Animal.
 

La regidora Mònica Garcia repartint menjar i beguda. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Membres de l'Agrupació de Veïns del carrer de la Pietat preparant les botifarres. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a