El servei d'obres municipal de Gironella estrena una furgoneta 100% elèctrica

El regidor Castellà destaca la tasca que es fa des de l’ajuntament per aconseguir un municipi més sostenible, recalcant la necessitat d'un canvi real d’hàbits de mobilitat

Redacció
28 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:46h
Gironella segueix apostant per la sostenibilitat.
Gironella segueix apostant per la sostenibilitat. | Aj.Gironella
L'Ajuntament de Gironella ha adquirit un nou vehicle 100% elèctric per reforçar la flota municipal, i anirà destinat al servei d’obres municipal. El model de furgoneta adquirit és un Nissan NV200E, amb una autonomia de més de 300 quilòmetres
 
El regidor de Sostenibilitat, Josep Maria Castellà, es mostra satisfet amb l'adquisició d’aquest vehicle, que se suma a la bicicleta elèctrica dels agents locals. Castellà destaca la tasca que es fa des de l’ajuntament per aconseguir un municipi més sostenible, recalcant la necessitat d'un canvi real d’hàbits de mobilitat.
 
Aquesta actuació, però, no és la única aposta del consistori per reduir la contaminació i aconseguir una Gironella més sostenible, ja que en els últims anys s’han fet actuacions a tot el municipi com ara la renovació de l'enllumenat amb tecnologia LED, la instal·lació d’una caldera de biomassa a l’Escola Gironella, el canvi dels tancaments a l’Escola Sant Marc, o la instal·lació d’un punt doble de càrrega de vehicles elèctrics. A més, l’any 2018 Gironella va aconseguir el distintiu Biosphere, com a destí turístic sostenible.
 
La compra d'aquest nou vehicle s'ha fet a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), i l'ajuntament ha rebut una subvenció de 4.302 euros de la Diputació de Barcelona.
Arxivat a